Tips voor het vliegen naar Mallorca: vliegvelden en vervoer

24 augustus 2023
Tips voor het vliegen naar Mallorca: vliegvelden en vervoer

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een populaire vakantiebestemming voor zowel zon- als cultuurliefhebbers. Het eiland biedt prachtige stranden, historische steden en een bruisend nachtleven. In deze blog post geven we je enkele handige tips voor het vliegen naar Mallorca, inclusief informatie over vliegvelden en vervoer op het eiland.

Vliegen naar Mallorca: welke luchthaven?

Mallorca heeft één internationale luchthaven, de Palma de Mallorca Airport (PMI), ook wel bekend als Aeropuerto de Son Sant Joan. Deze luchthaven ligt op ongeveer 8 kilometer ten oosten van de hoofdstad Palma de Mallorca en is de belangrijkste toegangspoort tot het eiland.

Vluchten en luchtvaartmaatschappijen

Er zijn talloze directe vluchten naar Mallorca vanuit verschillende Europese steden. Tijdens het hoogseizoen, dat loopt van april tot oktober, zijn er nog meer vluchten beschikbaar. Enkele bekende luchtvaartmaatschappijen die naar Mallorca vliegen, zijn:

De vliegtijd naar Mallorca varieert afhankelijk van je vertrekpunt. Vanuit Amsterdam bedraagt de vliegtijd ongeveer 2 uur en 30 minuten, terwijl je vanuit Brussel ongeveer 2 uur en 15 minuten onderweg bent. Houd er rekening mee dat de prijzen voor vliegtickets naar Mallorca sterk kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en de luchtvaartmaatschappij. We raden aan om vroeg te boeken en prijsvergelijkingswebsites te gebruiken voor de beste deals.

Vervoer vanaf de luchthaven naar je accommodatie

Er zijn verschillende opties om van de luchthaven naar je accommodatie te reizen. Hieronder bespreken we enkele van de meest populaire keuzes.

Taxi's

Taxi's zijn een snelle en comfortabele optie om van de luchthaven naar je accommodatie te reizen. Je vindt de taxistandplaats net buiten de aankomsthal van de luchthaven. De prijzen variëren afhankelijk van de bestemming en het tijdstip, maar over het algemeen kost een rit naar Palma de Mallorca tussen de €20 en €30. Houd er rekening mee dat er extra kosten kunnen worden gerekend voor bagage en nachtelijke ritten.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Mallorca is goed georganiseerd en relatief goedkoop. Er zijn verschillende buslijnen die de luchthaven verbinden met Palma de Mallorca en andere populaire bestemmingen op het eiland.

Er zijn ook enkele andere lijnen die minder frequent rijden en andere bestemmingen op het eiland bedienen. Raadpleeg de website van de lokale busmaatschappij, EMT Palma, voor meer informatie over routes, dienstregelingen en prijzen.

Autoverhuur

Het huren van een auto is een uitstekende optie als je van plan bent om het eiland op eigen houtje te verkennen. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op de luchthaven, waaronder bekende merken zoals Hertz, Avis, Europcar en Sixt. We raden aan om vooraf online een auto te reserveren om de beste prijs en beschikbaarheid te garanderen.

Houd er rekening mee dat de verkeersregels op Mallorca vergelijkbaar zijn met die in de rest van Europa en dat je een geldig rijbewijs en creditcard nodig hebt om een auto te huren.

Openbaar vervoer op Mallorca

Naast de busverbindingen vanaf de luchthaven, biedt het openbaar vervoer op Mallorca uitstekende mogelijkheden om het eiland te verkennen. Er zijn verschillende buslijnen die de belangrijkste steden en toeristische attracties verbinden, evenals een treinverbinding tussen Palma de Mallorca en Inca, een historische stad in het centrum van het eiland.

Daarnaast is er een schilderachtige treinrit, de Ferrocarril de Sóller, die Palma de Mallorca verbindt met het charmante stadje Sóller in het noordwesten van het eiland. Deze historische houten trein rijdt al sinds 1912 en biedt een unieke ervaring en prachtige uitzichten op het Mallorcaanse landschap.

Mallorca is een prachtige vakantiebestemming die gemakkelijk bereikbaar is vanuit verschillende Europese steden. Met deze tips voor het vliegen naar Mallorca en het regelen van vervoer op het eiland, ben je goed voorbereid op een onvergetelijke vakantie. Geniet van de zon, de cultuur en het bruisende nachtleven op dit prachtige eiland in de Balearen!