Tips voor een Dagje Uit naar Nabijgelegen Eilanden van Mallorca

27 juli 2023
Tips voor een Dagje Uit naar Nabijgelegen Eilanden van Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een populaire vakantiebestemming dankzij haar prachtige stranden, adembenemende landschappen en rijke geschiedenis. Maar wist je dat er ook een aantal kleinere eilanden rondom Mallorca liggen die perfect zijn voor een dagje uit? In dit artikel geven we je enkele tips voor een onvergetelijke trip naar deze nabijgelegen pareltjes.

Cabrera: Een beschermd paradijs

Cabrera is een klein eiland ten zuiden van Mallorca en maakt deel uit van het Cabrera Archipelago Maritime-Terrestrial National Park. Dit eiland is een beschermd natuurgebied en biedt een ongerepte omgeving voor zowel flora als fauna.

Bezienswaardigheden op Cabrera

  1. Het kasteel van Cabrera: Dit 14e-eeuwse kasteel is een van de belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland. Het kasteel diende vroeger ter bescherming tegen piraten en biedt nu een prachtig uitzicht over de omgeving.

  2. De Blauwe Grot: De Cova Blava, of Blauwe Grot, is een indrukwekkende grot aan de kust van Cabrera. Tijdens een boottocht kun je de grot bezoeken en genieten van het bijzondere blauwe licht dat erin schijnt.

  3. Wandelpaden: Cabrera heeft verschillende wandelpaden die je kunt volgen om het eiland en zijn natuur te ontdekken. Een van de populairste wandelingen is het pad naar de vuurtoren van Ensiola, waar je kunt genieten van een schitterend uitzicht op de kliffen en de zee.

Hoe kom je op Cabrera?

Er zijn verschillende bedrijven die boottochten aanbieden vanuit Mallorca naar Cabrera. Deze tochten vertrekken meestal vanuit Colonia de Sant Jordi en duren ongeveer een uur. Zorg ervoor dat je een toestemming hebt om het eiland te bezoeken, aangezien het aantal bezoekers per dag beperkt is om de natuur te beschermen.

Dragonera: Ontdek een onbewoond eiland

Sa Dragonera is een klein, onbewoond eiland ten westen van Mallorca. Het eiland is sinds 1995 een beschermd natuurpark en is bekend om zijn bijzondere dieren- en plantensoorten.

Bezienswaardigheden op Dragonera
  1. De vuurtorens: Dragonera heeft drie vuurtorens: Na Popia, Tramuntana en Llebeig. Een wandeling naar een van deze vuurtorens is de perfecte manier om het eiland te verkennen en te genieten van de adembenemende uitzichten.

  2. Fauna: Dragonera is de thuisbasis van de endemische Lilford's muurhagedis en verschillende zeevogelsoorten, zoals de Audouins meeuw. Neem dus zeker je verrekijker mee om deze dieren te spotten.

  3. Het bezoekerscentrum: In het bezoekerscentrum Casa de la Natura kun je meer te weten komen over de geschiedenis, flora en fauna van het eiland. Er zijn ook een aantal picknickplaatsen in de buurt, waardoor het een ideale plek is voor een ontspannen lunch.

Hoe kom je op Dragonera?

Boottochten naar Dragonera vertrekken vanuit de haven van Sant Elm, aan de westkust van Mallorca. De overtocht duurt ongeveer 30 minuten. Houd er rekening mee dat er geen voorzieningen zijn op het eiland, dus zorg ervoor dat je voldoende eten en drinken bij je hebt.

Formentor: Een adembenemend schiereiland

Hoewel Formentor niet echt een eiland is, is het schiereiland aan de noordkust van Mallorca zeker een bezoek waard. Het gebied staat bekend om zijn spectaculaire kliffen, weelderige bossen en idyllische stranden.

Bezienswaardigheden op Formentor
  1. Cap de Formentor: Dit uitkijkpunt biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende kliffen en de Middellandse Zee. Het is ook de perfecte plek om te genieten van een adembenemende zonsondergang.

  2. Cala Figuera: Dit kleine, afgelegen strand is omgeven door dennenbossen en biedt kristalhelder water. Het is de ideale plek voor een ontspannen dagje aan zee.

  3. Formentor Lighthouse: De vuurtoren van Formentor is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Mallorca en biedt een spectaculair uitzicht op de omgeving.

Hoe kom je op Formentor?

Formentor is bereikbaar per auto, bus of boot. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar vanuit de haven van Pollença, die je langs de prachtige kustlijn van Formentor brengen. Als je met de auto gaat, is de weg naar Cap de Formentor een van de mooiste autoritten op Mallorca, met tal van uitkijkpunten waar je kunt stoppen en genieten van het uitzicht.

Mallorca heeft zoveel meer te bieden dan alleen haar prachtige stranden en levendige steden. Ontdek de nabijgelegen eilanden en schiereilanden voor een onvergetelijk dagje uit en geniet van de ongerepte natuur, adembenemende uitzichten en unieke flora en fauna die deze bestemmingen te bieden hebben. Vergeet niet om vooraf je bezoek te plannen en te reserveren, aangezien sommige van deze gebieden beschermd zijn en beperkingen hebben voor het aantal bezoekers per dag.