Paardrijden op Mallorca: Routes en Maneges

15 juli 2023
Paardrijden op Mallorca: Routes en Maneges

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen in Spanje, biedt een breed scala aan activiteiten voor bezoekers om van te genieten. En een van de meest memorabele en unieke manieren om het eiland te verkennen, is te paard. Paardrijden op Mallorca stelt je in staat om de prachtige landschappen, verborgen paden en adembenemende uitzichten te ontdekken die je misschien niet te voet of met de auto kunt bereiken. In deze blogpost zullen we enkele van de beste routes en maneges bespreken die je kunt overwegen voor je volgende paardrijavontuur op Mallorca.

De beste routes voor paardrijden op Mallorca

Mallorca biedt een verscheidenheid aan routes om te paard te verkennen, variërend van ontspannen kustpaden tot uitdagende bergtochten. Hier zijn enkele van de meest populaire paardrijroutes op het eiland:

Cap de Formentor

Cap de Formentor, gelegen op het noordelijkste puntje van Mallorca, staat bekend om zijn dramatische kliffen en panoramische uitzichten. Deze route begint bij het strand van Formentor en leidt je langs de kustlijn, waar je de kans krijgt om te genieten van het uitzicht op de Middellandse Zee en de vuurtoren van Formentor. Deze route is geschikt voor zowel beginners als ervaren ruiters en duurt ongeveer twee uur.

Alcúdia

De stad Alcúdia, gelegen aan de noordoostkust van Mallorca, is een geweldige plek om te paard te verkennen. Deze route begint in het oude centrum van Alcúdia en leidt je door de sinaasappel- en citroenboomgaarden naar de prachtige baai van Pollença. Onderweg kun je genieten van een prachtig uitzicht op de bergen en de zee. Deze route is geschikt voor alle niveaus en duurt ongeveer drie uur.

Serra de Tramuntana

De Serra de Tramuntana, een bergketen die langs de noordwestkust van Mallorca loopt, is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een uitstekende plek om te paard te verkennen. Deze route neemt je mee door dennenbossen, olijfbomen en traditionele Mallorcaanse dorpjes, zoals Deià en Valldemossa. Deze route is meer geschikt voor ervaren ruiters, omdat er enkele steile en rotsachtige delen zijn. De duur van deze route varieert, afhankelijk van de gekozen paden en stops, maar kan variëren van vier uur tot een hele dag.

Es Trenc

Es Trenc, een van de beroemdste stranden van Mallorca, is een prachtige plek om te paard te verkennen. Deze route begint in het nabijgelegen dorp Campos en leidt je door de zandduinen en het dennenbos naar het ongerepte strand van Es Trenc. Deze route is geschikt voor alle niveaus en duurt ongeveer twee uur.

Maneges op Mallorca

Er zijn verschillende maneges verspreid over het eiland die paardrijlessen en begeleide tochten aanbieden. Hier zijn enkele van de meest populaire maneges op Mallorca:

Rancho Grande

Rancho Grande, gelegen in de buurt van Son Serra de Marina aan de noordoostkust van Mallorca, is een van de grootste maneges van het eiland. Ze bieden paardrijlessen en begeleide tochten langs de kust en door het natuurpark. Rancho Grande is geschikt voor alle leeftijden en ervaringsniveaus en biedt ook andere activiteiten, zoals ponyrijden voor kinderen en barbecues na de tochten.

Hipica Formentor

Hipica Formentor is een manege gelegen in de buurt van Puerto Pollença, aan de noordkust van Mallorca. Ze bieden paardrijlessen en begeleide tochten door de prachtige landschappen van Cap de Formentor en de baai van Pollença. Deze manege is geschikt voor ruiters van alle niveaus en leeftijden.

Es Pas Equestrian Centre

Es Pas Equestrian Centre, gevestigd in het dorp Alaró in het hart van Mallorca, biedt een scala aan paardrijactiviteiten. Je kunt er paardrijlessen volgen, deelnemen aan dressuur- en springwedstrijden, of genieten van begeleide tochten door de omliggende bergen en bossen. Es Pas is geschikt voor alle leeftijden en ervaringsniveaus.

Son Menut Club d'Equitació

Son Menut Club d'Equitació, gelegen in het zuiden van Mallorca, biedt paardrijlessen en begeleide tochten door het prachtige platteland rondom het dorp Llucmajor. Ze bieden ook paardentraining en dressuurlessen voor gevorderde ruiters. Son Menut is geschikt voor ruiters van alle niveaus en leeftijden.

Paardrijden op Mallorca is een unieke en onvergetelijke ervaring die je in staat stelt om het eiland op een andere manier te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren ruiter, er zijn tal van routes en maneges om uit te kiezen om je volgende paardrijavontuur te plannen. Dus waar wacht je nog op? Trek je rijlaarzen aan en ontdek de prachtige landschappen en verborgen schatten van Mallorca te paard!