Tips voor het Huren van een Auto op Mallorca

3 juli 2023
Tips voor het Huren van een Auto op Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een populaire vakantiebestemming die bekend staat om zijn prachtige stranden, kristalheldere wateren en charmante dorpjes. Om het eiland echt goed te verkennen, is het huren van een auto een uitstekende optie. In deze blogpost geven we je waardevolle tips en advies voor het huren van een auto op Mallorca.

1. Plan je autohuur vooraf

Het plannen van je autohuur voorafgaand aan je reis naar Mallorca is essentieel. Door online te zoeken naar autoverhuurbedrijven op het eiland, kun je prijzen vergelijken en de beste deals vinden. Bovendien is het huren van een auto op Mallorca tijdens het hoogseizoen (juli en augustus) erg populair, dus door je huurauto van tevoren te reserveren, verzeker je jezelf van de beschikbaarheid van de auto die je wilt.

2. Kies een betrouwbaar autoverhuurbedrijf

Er zijn tal van autoverhuurbedrijven op Mallorca, variƫrend van bekende internationale merken tot lokale ondernemingen. Het is belangrijk om een betrouwbaar bedrijf te kiezen, dus neem de tijd om online reviews te lezen en vraag vrienden of familie om aanbevelingen. Let op verborgen kosten en zorg ervoor dat het bedrijf een goede klantenservice biedt.

3. Selecteer het juiste type auto

Mallorca heeft een gevarieerd landschap, van smalle bergwegen tot brede snelwegen. Afhankelijk van je reisplannen en het aantal mensen waarmee je reist, is het belangrijk om een geschikte auto te kiezen. Als je van plan bent om voornamelijk in stedelijke gebieden te blijven, is een kleine, wendbare auto met een handgeschakelde versnellingsbak ideaal. Als je echter van plan bent om het platteland en de bergen te verkennen, is een grotere auto met een automatische versnellingsbak en voldoende vermogen aan te bevelen.

4. Overweeg de verzekeringsopties

Bij het huren van een auto op Mallorca is het belangrijk om de juiste verzekering te kiezen. De meeste autoverhuurbedrijven bieden standaard een basisverzekering aan, maar het kan verstandig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Hiermee verminder je het eigen risico en ben je beter beschermd tegen eventuele schade aan de auto. Lees altijd de voorwaarden van de verzekering zorgvuldig door en controleer wat wel en niet gedekt is.

5. Inspecteer de auto bij het ophalen

Voordat je de huurauto meeneemt, is het belangrijk om deze zorgvuldig te inspecteren op eventuele schade. Neem foto's van de auto vanuit verschillende hoeken en zorg ervoor dat eventuele krassen, deuken of andere schade wordt genoteerd in het huurcontract. Dit voorkomt mogelijke problemen bij het inleveren van de auto.

6. Controleer de brandstofregeling

Autoverhuurbedrijven op Mallorca hanteren vaak verschillende brandstofregelingen. Sommige bedrijven hanteren een 'vol-vol' beleid, wat betekent dat je de auto met een volle tank krijgt en deze ook weer vol moet inleveren. Anderen hanteren een 'vol-leeg' beleid, waarbij je de auto met een volle tank krijgt en deze leeg mag inleveren. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de brandstofregeling van het bedrijf dat je kiest en plan dienovereenkomstig.

7. Vergeet de extra's niet

Autoverhuurbedrijven bieden vaak extra's zoals GPS-navigatiesystemen, kinderzitjes en extra bestuurders. Als je deze extra's nodig hebt, zorg er dan voor dat je ze van tevoren reserveert en controleer de kosten. Het kan goedkoper zijn om je eigen GPS of kinderzitje mee te nemen, vooral als je voor een langere periode een auto huurt.

8. Houd rekening met de verkeersregels en parkeermogelijkheden

Mallorca heeft zijn eigen verkeersregels en het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de basisregels voordat je de weg op gaat. Enkele belangrijke punten om op te letten zijn:

Daarnaast kan parkeren in de grotere steden en populaire toeristische gebieden soms lastig en duur zijn. Informeer bij je accommodatie naar parkeermogelijkheden en houd rekening met parkeerkosten in je budget.

9. Geniet van het rijden op Mallorca

Het huren van een auto op Mallorca biedt je de vrijheid om het eiland in je eigen tempo te verkennen. Geniet van de prachtige kustlijn, bezoek charmante dorpjes en ontdek verborgen stranden en baaien. Zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om te genieten van de rit en onderweg te stoppen bij interessante bezienswaardigheden.

Met deze tips ben je goed voorbereid om een auto te huren op Mallorca en maximaal te genieten van je vakantie op dit prachtige eiland. Veel plezier en veilige reizen!