Son Marroig: Een adembenemend landgoed met romantische tuin en spectaculair uitzicht op Mallorca

12 mei 2023
Son Marroig: Een adembenemend landgoed met romantische tuin en spectaculair uitzicht op Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een populaire vakantiebestemming vanwege zijn prachtige stranden, het warme klimaat en de charmante mediterrane cultuur. Maar het is niet alleen de kustlijn die bezoekers trekt. Het eiland is ook de thuisbasis van enkele van de meest spectaculaire landgoederen van Europa, waarvan Son Marroig er één is.

Son Marroig, gelegen aan de westkust van Mallorca, nabij het dorp Deià, is een historisch landgoed met een romantische tuin en een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. Dit prachtige landgoed, dat ooit toebehoorde aan de Oostenrijkse aartshertog Ludwig Salvator, is nu een populaire toeristische attractie en een must-see voor iedereen die het eiland bezoekt. In dit artikel nemen we je mee op een fascinerende reis door de geschiedenis, de tuinen en de adembenemende uitzichten van Son Marroig.

De geschiedenis van Son Marroig

Son Marroig heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Het landgoed was oorspronkelijk eigendom van de lokale Morell familie, maar werd in 1867 gekocht door de Oostenrijkse aartshertog Ludwig Salvator. Hij was zo gefascineerd door de schoonheid van Mallorca dat hij besloot om hier zijn thuis te maken.

Ludwig Salvator was een gepassioneerd wetenschapper, schrijver en kunstenaar en gebruikte Son Marroig als uitvalsbasis voor zijn onderzoek naar de geologie, flora en fauna van het eiland. Hij bracht ook veel tijd door met het verkennen en documenteren van de cultuur en tradities van de lokale bevolking. Zijn liefde voor Mallorca en zijn inzet voor het behoud van het eiland zijn nog steeds zichtbaar in de vele boeken en illustraties die hij achterliet.

Het landgoed is nu eigendom van de overheid van Mallorca en is opengesteld voor het publiek. Het herbergt een klein museum dat gewijd is aan het leven en werk van de aartshertog, evenals een charmant café waar bezoekers kunnen genieten van een verfrissend drankje en een hapje terwijl ze genieten van het spectaculaire uitzicht.

De romantische tuin van Son Marroig

Son Marroig staat bekend om zijn prachtige tuin, die een perfecte mix is van mediterrane en romantische stijlen. De tuin is ontworpen door Ludwig Salvator zelf, die een passie had voor planten en tuinieren. Hij verzamelde zeldzame en exotische plantensoorten uit de hele wereld en creëerde een unieke en weelderige omgeving die bezoekers vandaag de dag nog steeds kunnen bewonderen.

De tuin is verdeeld in verschillende delen, elk met een eigen karakter en schoonheid. Er is een formele tuin met symmetrische bloembedden en een weelderige grasveld, omringd door geurige rozen en jasmijn. Deze formele tuin leidt naar een meer informeel gedeelte met kronkelende paden, schaduwrijke bomen en een overvloed aan kleurrijke bloemen en struiken. Dit deel van de tuin is perfect voor een ontspannen wandeling en biedt een welkome ontsnapping aan de warme zon.

Een van de meest opvallende kenmerken van de tuin is de marmeren paviljoen, een prachtig wit gebouw dat uitkijkt over de zee en de omliggende kliffen. Het paviljoen, dat oorspronkelijk een geschenk was aan de aartshertog, is nu een populaire plek voor bruiloften en andere speciale evenementen.

Het spectaculaire uitzicht vanaf Son Marroig

Het is onmogelijk om over Son Marroig te praten zonder het adembenemende uitzicht te noemen. Het landgoed ligt op een klif en biedt een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee en de indrukwekkende kustlijn van Mallorca. Vanaf hier kun je de imposante kliffen van de Tramuntana bergketen bewonderen, evenals het charmante dorp Deià en de pittoreske baai van Sa Foradada.

Dit spectaculaire uitzicht heeft Son Marroig tot een favoriete bestemming gemaakt voor zowel toeristen als locals, die hier komen om te genieten van de rustige schoonheid en de frisse zeelucht. Veel bezoekers kiezen ervoor om een picknick mee te nemen en de middag door te brengen op het grasveld, genietend van het uitzicht en de zon.

Son Marroig is zonder twijfel een van de meest betoverende plekken op Mallorca. Het historische landgoed, de romantische tuin en het spectaculaire uitzicht op de zee maken het tot een onvergetelijke bestemming voor iedereen die het eiland bezoekt. Of je nu een natuurliefhebber bent, geïnteresseerd bent in geschiedenis, of gewoon op zoek bent naar een idyllische plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht, Son Marroig heeft het allemaal.