Ontdek de beste plekken om te sportklimmen op het eiland Mallorca

14 september 2023
Ontdek de beste plekken om te sportklimmen op het eiland Mallorca

Mallorca is een paradijs voor klimmers. Het eiland biedt een breed scala aan klimroutes voor zowel beginnende als ervaren klimmers. Met zijn prachtige landschap, heldere lucht en zonnig weer is Mallorca de perfecte plek om te sportklimmen. In deze blogpost delen we enkele van de beste plekken om te sportklimmen op het eiland.

Puig de Garrafa

Puig de Garrafa is een populaire klimlocatie op Mallorca. Het biedt klimroutes van verschillende moeilijkheidsgraden en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het gebied is vooral bekend om zijn sportklimroutes, maar er zijn ook enkele trad-routes beschikbaar. De kalkstenen rotsformaties bieden tal van mogelijkheden om te klimmen.

Sa Gubia

Sa Gubia is een andere populaire klimlocatie op Mallorca. Het is de grootste klimwand van het eiland en biedt meer dan 200 klimroutes van verschillende moeilijkheidsgraden. Het gebied is vooral geschikt voor ervaren klimmers vanwege de lange routes en het technische karakter van de klimroutes. De uitzichten vanaf de top zijn adembenemend en de moeite waard om te beklimmen.

Fraguel

Fraguel is gelegen in het zuiden van Mallorca en biedt klimroutes van verschillende moeilijkheidsgraden. Het gebied is vooral geschikt voor beginnende klimmers vanwege de relatief korte routes en de vriendelijke sfeer. Er zijn ook enkele routes beschikbaar voor ervaren klimmers, dus het is een goede plek om te bezoeken voor een gemengde groep van klimmers.

Valldemossa

Valldemossa is een klein stadje gelegen in het noordwesten van Mallorca. Het biedt enkele populaire klimroutes, waaronder de beroemde route genaamd "El Polvorin". Het gebied is vooral geschikt voor ervaren klimmers vanwege de technische aard van de routes en de lange routes. Valldemossa is een prachtige plek om te bezoeken, niet alleen voor het klimmen, maar ook voor de prachtige architectuur en de schilderachtige omgeving.

Cala Magraner

Cala Magraner is een afgelegen klimlocatie gelegen aan de oostkust van Mallorca. Het biedt enkele uitdagende klimroutes voor ervaren klimmers. De routes zijn technisch en vereisen een goede klimvaardigheid om te voltooien. Het gebied is niet gemakkelijk te bereiken, maar de afgelegen locatie en de prachtige omgeving maken het de reis waard.

Tips voor het sportklimmen op Mallorca

Mallorca is een geweldige plek om te sportklimmen. Het eiland biedt een breed scala aan klimroutes voor zowel beginnende als ervaren klimmers. Of je nu op zoek bent naar uitdagende technische routes of vriendelijke routes voor beginners, Mallorca heeft het allemaal. Met de juiste uitrusting en voorbereiding kun je genieten van een onvergetelijke klimervaring op dit prachtige eiland.