Milieuvriendelijke accommodaties en initiatieven op het prachtige eiland Mallorca

31 juli 2023
Milieuvriendelijke accommodaties en initiatieven op het prachtige eiland Mallorca

Mallorca staat bekend om zijn adembenemende landschappen, prachtige stranden en bruisende nachtleven. Maar wist je dat het eiland ook een toonaangevende bestemming is op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijke initiatieven? In deze blogpost zullen we enkele van de beste eco-vriendelijke accommodaties en initiatieven op het eiland Mallorca bespreken. Dus, als je een milieubewuste reiziger bent die op zoek is naar een duurzame vakantie, lees dan verder om te ontdekken wat dit prachtige eiland te bieden heeft!

Eco-vriendelijke accommodaties op Mallorca

1. Ecocirer Healthy Stay

Gelegen in het charmante dorpje Sóller, is Ecocirer Healthy Stay het eerste eco-hotel op Mallorca. Dit boetiekhotel is gevestigd in een gerenoveerd historisch gebouw en is volledig gericht op duurzaamheid en het welzijn van zowel de gasten als het milieu. Alle kamers zijn ingericht met gerecyclede en natuurlijke materialen, en het hotel biedt een scala aan milieuvriendelijke faciliteiten, zoals biologisch beddengoed, handdoeken van biologisch katoen, en energiezuinige verlichting.

Ecocirer Healthy Stay is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook gericht op het welzijn van de gasten. Het hotel biedt een gezond en biologisch ontbijt, gemaakt met lokale en seizoensgebonden ingrediënten, en biedt verschillende activiteiten aan, zoals yogalessen, begeleide wandelingen en kookworkshops.

2. Son Brull Hotel & Spa

Son Brull Hotel & Spa, gelegen in de groene heuvels van Pollença, is een luxe boetiekhotel dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Het hotel is gevestigd in een 18e-eeuws voormalig klooster en combineert historische charme met moderne luxe. Son Brull zet zich in voor het milieu door gebruik te maken van zonne-energie, energiezuinige verlichting, en waterbesparende technologieën.

Het hotel biedt ook een eigen biologische tuin, waar groenten en fruit worden geteeld voor het restaurant van het hotel. Daarnaast zijn er op het terrein van het hotel verschillende faciliteiten te vinden zoals een spa, een zwembad, en een tennisbaan, allemaal met een focus op duurzaamheid.

3. Agroturismo Can Feliu

Agroturismo Can Feliu is een charmante boerderij gelegen in het platteland van Mallorca, vlakbij het dorp Porreres. Dit milieuvriendelijke hotel biedt ruime en comfortabele kamers, omringd door prachtige tuinen en wijngaarden. Can Feliu is een gecertificeerde biologische wijnmakerij en produceert zijn eigen wijn met behulp van duurzame en milieuvriendelijke methoden.

De boerderij maakt gebruik van zonne-energie en heeft een geavanceerd waterbesparingssysteem om het verbruik van water en energie te minimaliseren. Gasten kunnen genieten van heerlijke, biologische maaltijden, bereid met ingrediënten uit de eigen tuin van de boerderij, en deelnemen aan wijnproeverijen en rondleidingen om meer te weten te komen over de biologische wijnproductie.

Milieuvriendelijke initiatieven op Mallorca
1. Save The Med Foundation

Save The Med Foundation is een non-profitorganisatie die zich richt op het behoud van de Middellandse Zee en het verbeteren van de gezondheid van de zee-ecosystemen rond Mallorca. Ze werken aan verschillende projecten, zoals het opruimen van stranden en het beschermen van bedreigde diersoorten zoals de zeeschildpad. Als toerist kun je deelnemen aan hun strandopruimacties en je steentje bijdragen aan het behoud van de prachtige kustlijn van Mallorca.

2. Palma Aquarium

Palma Aquarium is niet alleen een geweldige plek om de onderwaterwereld te ontdekken, maar het aquarium is ook een pionier op het gebied van milieubehoud en educatie. Het aquarium heeft een speciaal programma genaamd 'Palma Aquarium Foundation', dat zich richt op het behoud van de zee en het milieu. Ze werken samen met andere organisaties en lokale gemeenschappen om bewustzijn te creëren en de gevolgen van klimaatverandering en vervuiling op de zeedieren te minimaliseren.

3. La Gola Ornithological Tourism Centre

Het La Gola Ornithological Tourism Centre is een natuurreservaat en educatief centrum dat zich richt op de bescherming van inheemse vogelsoorten op Mallorca. Het centrum biedt rondleidingen en educatieve activiteiten om bezoekers bewust te maken van het belang van vogelbescherming en natuurbehoud. Het is een perfecte plek voor natuurliefhebbers en vogelaars om te bezoeken tijdens hun verblijf op Mallorca.

In conclusie, Mallorca is een prachtig eiland met veel te bieden aan milieubewuste reizigers. Of je nu wilt verblijven in een duurzaam boetiekhotel, deelnemen aan een strandopruimactie of meer wilt leren over de lokale natuur en het milieu, er zijn tal van eco-vriendelijke accommodaties en initiatieven om van te genieten op dit prachtige eiland.