Het nachtleven van Mallorca: clubs, bars en feesten

30 mei 2023
Het nachtleven van Mallorca: clubs, bars en feesten

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een waar paradijs voor liefhebbers van het nachtleven. Met zijn bruisende bars, clubs en feesten is het eiland de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie vol plezier en dans. In dit artikel nemen we je mee op een tour langs de beste uitgaansgelegenheden van Mallorca, zodat je precies weet waar je moet zijn om tot in de vroege uurtjes van het eiland te genieten.

Palma de Mallorca: een kosmopolitisch nachtleven

De hoofdstad van Mallorca, Palma de Mallorca, biedt een gevarieerd en internationaal nachtleven. Hier vind je een mix van lokale bars, stijlvolle cocktailbars en grote clubs die tot diep in de nacht open zijn.

Paseo Marítimo

Een van de meest populaire uitgaansgebieden in Palma is de Paseo Marítimo, een boulevard langs de jachthaven van de stad. Hier vind je een groot aantal bars en clubs, zoals Tito's en Pacha, waar je tot in de vroege uurtjes kunt dansen op de beste muziek van internationale DJ's. Tito's is een van de oudste en meest iconische clubs van Palma en staat bekend om zijn glamoureuze feesten en spectaculaire uitzicht op de stad en de haven. Pacha, de bekende clubketen uit Ibiza, heeft ook een vestiging in Palma en biedt een onvergetelijke ervaring met zijn meerdere verdiepingen en verschillende muziekstijlen.

Santa Catalina

Santa Catalina is een trendy en hippe wijk in Palma, met een breed scala aan bars en restaurants die tot laat in de nacht open zijn. Hier vind je een jong en internationaal publiek, dat geniet van de levendige sfeer en de vele eet- en drinkgelegenheden. Enkele populaire bars in Santa Catalina zijn Havana, een gezellige bar met een Latijns-Amerikaans thema en live muziek, en LAB Cocktail Bar, waar je kunt genieten van heerlijke cocktails in een stijlvolle en ontspannen omgeving.

Magaluf: het epicentrum van het Mallorcaanse nachtleven

Magaluf, gelegen aan de zuidwestkust van Mallorca, is zonder twijfel het meest bekende uitgaansgebied van het eiland. Het staat bekend om zijn levendige nachtleven, met talloze bars, clubs en feesten die tot in de vroege uurtjes doorgaan. Magaluf is vooral populair onder jongeren uit het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen, die het eiland bezoeken voor zon, zee en onophoudelijk feesten.

BCM Planet Dance

BCM Planet Dance is de grootste en bekendste club van Magaluf en een must-visit voor liefhebbers van het nachtleven. De club heeft drie verdiepingen en biedt een scala aan muziekstijlen, van house en EDM tot R&B en hiphop. BCM staat bekend om zijn spectaculaire lichtshows en schuim- en verf feesten, die je gegarandeerd een onvergetelijke avond zullen bezorgen.

Punta Ballena

Punta Ballena is de belangrijkste straat van Magaluf en het kloppende hart van het nachtleven in dit gebied. Hier vind je talloze bars en clubs, zoals Bananas, Stereo Temple en Boomerang, waar je kunt genieten van een breed scala aan muziek en entertainment. De straat staat ook bekend om zijn vele "happy hours" en goedkope drankjes, waardoor het een populaire bestemming is voor een avondje uit met vrienden.

Playa de Palma: feesten aan het strand

Playa de Palma, gelegen ten oosten van de hoofdstad, is een ander belangrijk uitgaansgebied op Mallorca. Het is vooral populair onder Duitse en Nederlandse toeristen, die het gebied bezoeken voor zijn levendige strandfeesten en de vele bars en clubs.

Bierkönig en Megapark

Bierkönig en Megapark zijn twee van de beroemdste uitgaansgelegenheden in Playa de Palma. Beide zijn enorme openluchtcomplexen waar je kunt genieten van live muziek, DJ's en een onvergetelijke feestsfeer. Bierkönig, met zijn vele bars en podia, is vooral populair onder Duitse toeristen en staat bekend om zijn Schlager- en feestmuziek. Megapark, het grootste feestcomplex van Playa de Palma, biedt live optredens, themafeesten en een scala aan muziekstijlen om aan alle smaken te voldoen.

De beste feesten en evenementen op Mallorca

Naast de vele clubs en bars die het eiland rijk is, biedt Mallorca ook een aantal speciale feesten en evenementen die je niet mag missen tijdens je bezoek.

Mallorca Live Festival

Het Mallorca Live Festival, dat meestal in mei plaatsvindt, is het grootste muziekevenement van het eiland. Het festival, dat plaatsvindt in Calvià, biedt een gevarieerde line-up van internationale en lokale artiesten en trekt duizenden muziekliefhebbers naar het eiland.

Bootfeesten

Wat is er beter dan feesten op een boot onder de warme Spaanse zon? Mallorca staat bekend om zijn bootfeesten, waar je kunt genieten van muziek, drankjes en een prachtig uitzicht op de kustlijn van het eiland. Er zijn verschillende organisaties die bootfeesten aanbieden, met opties voor zowel overdag als 's avonds.

Beach Clubs

Mallorca heeft een aantal luxe beach clubs waar je overdag kunt ontspannen en 's nachts kunt dansen op de beste muziek van internationale DJ's. Enkele van de meest bekende beach clubs op het eiland zijn Nikki Beach in Magaluf, Purobeach in Palma en Anima Beach Club, gelegen aan de boulevard van Palma.

Conclusie: Het nachtleven van Mallorca heeft voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar een trendy cocktailbar, een levendige club of een onvergetelijk feest. Bereid je voor op een onvergetelijke vakantie vol plezier en dans op dit prachtige eiland.