Gezinsvriendelijke Activiteiten en Attracties op Mallorca

13 juni 2023
Gezinsvriendelijke Activiteiten en Attracties op Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een paradijs voor gezinnen die op zoek zijn naar zon, zee en plezier. Met zijn prachtige stranden, rijke cultuur en smakelijke gastronomie, is Mallorca de perfecte bestemming voor een onvergetelijke gezinsvakantie. In dit artikel delen we enkele van de beste gezinsvriendelijke activiteiten en attracties die Mallorca te bieden heeft.

Stranden

Mallorca staat bekend om zijn prachtige stranden, en er zijn er genoeg om uit te kiezen. Enkele van de meest gezinsvriendelijke stranden op het eiland zijn:

  1. Playa de Alcudia: Dit is een van de langste zandstranden van Mallorca en is perfect voor gezinnen. Het water is ondiep, waardoor het een veilige plek is voor kinderen om te zwemmen en te spelen. Er zijn ook veel voorzieningen in de buurt, waaronder restaurants, winkels en speeltuinen.

  2. Cala Millor: Cala Millor is een populair strand aan de oostkust van Mallorca en is ideaal voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Het strand loopt langzaam af in zee en er zijn veel faciliteiten, zoals ligbedden, parasols, beachvolleybal en speeltoestellen.

  3. Es Trenc: Dit strand ligt in het zuiden van Mallorca en heeft een ongerepte, natuurlijke uitstraling. Het kristalheldere water en het fijne zand maken het een ideale plek voor gezinnen die willen genieten van een rustige dag aan zee.

Waterparken

Een bezoek aan een waterpark is een geweldige manier om plezier te hebben en af te koelen tijdens de warme zomerdagen op Mallorca. Hier zijn enkele van de beste waterparken op het eiland:

  1. Aqualand: Gelegen in El Arenal, is Aqualand het grootste waterpark van Mallorca en biedt het talloze glijbanen, zwembaden en attracties voor alle leeftijden. Avontuurlijke bezoekers zullen dol zijn op de Kamikaze en de Tornado, terwijl jongere kinderen zich kunnen vermaken in het kinderbad en de miniglijbanen.

  2. Western Water Park: Dit waterpark in Magaluf heeft een Wilde Westen-thema en biedt een scala aan waterattracties, van snelle glijbanen tot ontspannende zwembaden. Het park heeft ook een speciale Kidzworld-zone, perfect voor jongere kinderen.

  3. Hidropark: Gelegen in Alcudia, biedt Hidropark een verscheidenheid aan glijbanen, zwembaden en recreatiegebieden voor het hele gezin. Het park heeft ook een 18-holes minigolfbaan en een speelplaats voor kinderen.

Natuur en Dieren

Mallorca is de thuisbasis van enkele prachtige natuurgebieden en dierenparken, waar gezinnen kunnen genieten van de schoonheid van het eiland en de lokale flora en fauna.

  1. Serra de Tramuntana: Dit indrukwekkende berggebied is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en biedt tal van wandel- en fietsroutes voor gezinnen die graag de natuur verkennen. Er zijn routes van verschillende moeilijkheidsgraden, dus er is voor elk wat wils.

  2. Palma Aquarium: Dit uitstekende aquarium in de hoofdstad van het eiland is een must-visit voor gezinnen. Het heeft meer dan 8.000 zeedieren uit de Middellandse Zee en andere oceanen, evenals interactieve tentoonstellingen en een groot buitenpark met speeltuinen en picknickplaatsen.

  3. La Reserva Puig de Galatzó: Dit natuurreservaat in het zuidwesten van Mallorca biedt een prachtige omgeving om te genieten van de natuur en de lokale fauna, zoals herten, geiten en roofvogels. Het park heeft ook verschillende avontuurlijke activiteiten, zoals tokkelen en rotsklimmen.

Culturele Activiteiten

Mallorca heeft een rijke geschiedenis en cultuur die het ontdekken waard is. Hier zijn enkele gezinsvriendelijke culturele activiteiten die u kunt ondernemen:

  1. Treinrit naar Sóller: Deze historische treinreis neemt u mee op een schilderachtige rit door het Mallorcaanse platteland en de bergen naar het charmante stadje Sóller. Het is een geweldige manier om te genieten van het landschap en een glimp op te vangen van het traditionele leven op het eiland.

  2. Bezoek aan de Drakengrotten: De Cuevas del Drach, of Drakengrotten, zijn een indrukwekkend grottenstelsel aan de oostkust van Mallorca. Tijdens een rondleiding kunt u de ondergrondse meren en stalactietenformaties bewonderen en zelfs genieten van een klassiek concert in een van de grotkamers.

  3. Bellver Castle: Dit 14e-eeuwse kasteel ligt op een heuvel met uitzicht op Palma en is een geweldige plek om te bezoeken met kinderen. Het kasteel heeft een interessant cirkelvormig ontwerp en herbergt een historisch museum. Vanaf de kasteelmuren kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op de stad en de omgeving.

Festivals en Evenementen

Mallorca heeft het hele jaar door verschillende festivals en evenementen die leuk zijn voor het hele gezin. Enkele van de meest populaire zijn:

  1. Sa Rua: Dit kleurrijke carnaval vindt elk jaar in februari plaats en wordt gevierd met parades, kostuums, muziek en dans in verschillende steden op het eiland.

  2. Nit de Foc: Dit spectaculaire vuurfestival vindt plaats op de avond voor het feest van Sant Joan in juni. Het wordt gevierd met vreugdevuren, vuurwerk en traditionele muziek en dans in de straten van Palma en andere dorpen op Mallorca.

  3. Festa dels Vermar: Dit wijnfestival wordt elk jaar in september gehouden in het stadje Binissalem. Het evenement omvat druivenstampen, wijnproeverijen, parades, en kinderactiviteiten zoals workshops en spelletjes.

Mallorca is een geweldige bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een mix van ontspanning, plezier en cultuur. Met zoveel activiteiten en attracties om uit te kiezen, zal uw gezinsvakantie op dit prachtige eiland ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring zijn.