De mooiste zonsondergangen op Mallorca

28 mei 2023
De mooiste zonsondergangen op Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, kristalheldere wateren en indrukwekkende architectuur. Maar wat dit eiland echt bijzonder maakt, zijn de spectaculaire zonsondergangen die je er kunt ervaren. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs de mooiste zonsondergangen op Mallorca, zodat je de meest memorabele avonden van je vakantie kunt beleven.

Cap de Formentor

Cap de Formentor, gelegen op het meest noordelijke punt van het eiland, biedt een van de meest spectaculaire zonsondergangen van Mallorca. Het panoramische uitzicht op de Middellandse Zee en de omliggende kliffen is ronduit adembenemend, vooral tijdens de zonsondergang. De vuurtoren, die op het hoogste punt van het schiereiland staat, is een populaire plek om te genieten van dit natuurspektakel. Het is aan te raden om vroeg te vertrekken om een goede plek te vinden, aangezien deze locatie erg populair is bij toeristen en fotografen.

Sa Foradada

Sa Foradada, gelegen in het hart van de Tramuntana-bergketen, is een andere fantastische plek om van een adembenemende zonsondergang te genieten. De naam Sa Foradada komt van het enorme gat in de rotsformatie aan de kust, wat het een unieke en pittoreske plek maakt. Om de zonsondergang te bekijken, kun je het beste naar het uitkijkpunt Mirador de Sa Foradada of naar het gelijknamige restaurant gaan, dat bekend staat om zijn paella en het prachtige uitzicht op de zee en het eiland Dragonera.

Serra de Tramuntana

De Serra de Tramuntana, het grootste gebergte van Mallorca en een UNESCO-werelderfgoed, biedt talloze mogelijkheden om van een spectaculaire zonsondergang te genieten. Een van de meest indrukwekkende uitzichten krijg je vanaf het uitkijkpunt bij het klooster van Lluc, waar je een panoramisch uitzicht hebt over de bergen en de zee. Een andere fantastische plek is het uitkijkpunt van Puig de Galatzó, waar je de zon kunt zien ondergaan over de Middellandse Zee en het eiland Sa Dragonera.

Es Trenc

Es Trenc, een van de mooiste en meest ongerepte stranden van Mallorca, is ook een uitstekende plek om van een zonsondergang te genieten. Het lange, witte zandstrand en de turquoise wateren vormen een perfect decor voor een romantische avondwandeling langs de kustlijn. Het strand heeft ook een aantal sfeervolle strandbars waar je kunt genieten van een drankje terwijl je de zon in de zee ziet zakken.

Port de Sóller

Het charmante kustplaatsje Port de Sóller, gelegen aan de westkust van Mallorca, is een ideale plek om een zonsondergang te bewonderen. De natuurlijke baai, omringd door bergen en met uitzicht op de helderblauwe zee, biedt een uniek en adembenemend uitzicht tijdens de schemering. Je kunt ontspannen op het strand, een wandeling maken langs de promenade of genieten van een diner in een van de vele restaurants met uitzicht op de haven terwijl je de zon onder ziet gaan.

Cala Deià

Cala Deià, een kleine en pittoreske baai aan de westkust van Mallorca, is een andere uitstekende plek om te genieten van een zonsondergang. Omgeven door hoge kliffen en kristalhelder water, is deze baai een verborgen parel die je zeker niet mag missen. Je kunt naar het uitkijkpunt Mirador de Cala Deià gaan of genieten van een diner in het restaurant Ca's Patro March, dat hoog op de kliffen ligt en een prachtig uitzicht biedt op de zee en de zonsondergang.

Palma de Mallorca

Last but not least, mag de hoofdstad van het eiland, Palma de Mallorca, niet ontbreken op deze lijst. De stad heeft verschillende uitkijkpunten waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de zonsondergang. Zo biedt de kathedraal La Seu een spectaculair uitzicht op de haven en de zee, of je kunt naar de Bellver-burcht gaan voor een panoramisch uitzicht over de stad en de zonsondergang boven de Serra de Tramuntana.

Mallorca is een eiland vol natuurlijke schoonheid en adembenemende landschappen, en de zonsondergangen zijn daar geen uitzondering op. Of je nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een perfecte fotolocatie of gewoon wilt ontspannen en genieten van de schoonheid van de natuur, er is geen betere plek om dit te doen dan op dit prachtige eiland. Zorg ervoor dat je een van deze spectaculaire zonsondergangen meemaakt tijdens je volgende bezoek aan Mallorca!