De mooiste vuurtorens op het eiland Mallorca

12 augustus 2023
De mooiste vuurtorens op het eiland Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een populaire vakantiebestemming dankzij de prachtige stranden, het kristalheldere water en het bergachtige landschap. Maar naast de natuurlijke schoonheid, heeft Mallorca ook een rijke maritieme geschiedenis die wordt weerspiegeld in de vele vuurtorens die langs de kustlijn staan. Deze majestueuze bouwwerken zijn niet alleen functioneel, maar bieden ook een glimp van het verleden en adembenemende uitzichten. In dit blogartikel zullen we vijf van de mooiste vuurtorens op het eiland Mallorca bespreken.

1. Cap de Formentor

De vuurtoren van Cap de Formentor, gelegen op het noordelijkste puntje van het eiland, is ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende vuurtorens van Mallorca. Deze vuurtoren werd in 1863 gebouwd en staat op een hoogte van 210 meter boven zeeniveau. De vuurtoren is bereikbaar via een smalle, kronkelende weg die een spectaculair uitzicht biedt op de kustlijn, de bergen en de Middellandse Zee.

De vuurtoren zelf is niet open voor het publiek, maar het uitzicht vanaf de kliffen rondom de vuurtoren is adembenemend en absoluut de moeite waard. Je kunt genieten van panoramische uitzichten op de zee en de omliggende baaien en je kunt zelfs het naburige eiland Menorca zien op heldere dagen.

2. Port de Sóller

De vuurtoren van Port de Sóller, gelegen aan de westkust van Mallorca, is een charmante vuurtoren die dateert uit 1930. De vuurtoren is gebouwd op de kliffen aan de ingang van de haven en is nog steeds in gebruik om schepen veilig naar de haven te leiden.

Om bij de vuurtoren te komen, kun je een wandeling maken langs de kustlijn van Port de Sóller, genietend van het uitzicht op de jachten en vissersboten die in de haven liggen. Eenmaal bij de vuurtoren kun je genieten van het uitzicht op de baai van Sóller en de omliggende bergen. Hoewel de vuurtoren zelf niet open is voor het publiek, is het een prachtige plek om foto's te maken en te genieten van de zonsondergang.

3. Cap Blanc

De vuurtoren van Cap Blanc, gelegen aan de zuidkust van Mallorca, is een historisch bouwwerk dat oorspronkelijk werd gebouwd in 1863. Deze vuurtoren is uniek vanwege zijn achthoekige vorm en de witte kleur waaraan het zijn naam ontleent.

De vuurtoren van Cap Blanc is omgeven door een beschermd natuurgebied en is alleen te voet bereikbaar. Je kunt een wandeling maken langs de kliffen en genieten van het indrukwekkende uitzicht op de zee en de nabijgelegen stranden. De vuurtoren zelf is niet open voor het publiek, maar het is een ideale plek voor een picknick of om te genieten van de zonsondergang.

4. Capdepera

De vuurtoren van Capdepera, gelegen in het noordoosten van Mallorca, is een andere opmerkelijke vuurtoren die dateert uit het einde van de 19e eeuw. Deze vuurtoren staat op een hoogte van 58 meter boven zeeniveau en is gebouwd in een neoklassieke stijl met een cilindrische toren en een koepelvormige lantaarn.

Om bij de vuurtoren van Capdepera te komen, kun je een wandeling maken vanaf het kasteel van Capdepera, langs de kustlijn en genietend van het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee en de omliggende rotsformaties. De vuurtoren zelf is niet open voor het publiek, maar de locatie is ideaal om te genieten van de zonsondergang en het uitzicht op de nabijgelegen baaien.

5. Alcanada

De vuurtoren van Alcanada, gelegen aan de noordkust van Mallorca, is een pittoreske vuurtoren die werd gebouwd in 1861. De vuurtoren staat op een klein eilandje op slechts een paar meter van de kust en is verbonden met het vasteland door een smalle strook land die bij eb tevoorschijn komt.

Om bij de vuurtoren van Alcanada te komen, kun je een wandeling maken vanaf de stad Alcúdia of met een bootje vanaf de nabijgelegen stranden. De vuurtoren zelf is niet open voor het publiek, maar het eilandje is een populaire plek om te zwemmen en te snorkelen, en je kunt genieten van het uitzicht op de zee en de omliggende kustlijn.

De vuurtorens van Mallorca zijn fascinerende bouwwerken die een glimp bieden van het maritieme verleden van het eiland. Hoewel de meeste van deze vuurtorens niet open zijn voor het publiek, zijn ze het bezoeken waard voor hun indrukwekkende architectuur en de adembenemende uitzichten op de Middellandse Zee en de omliggende kustlijn. Of je nu een liefhebber bent van maritieme geschiedenis of gewoon op zoek bent naar een unieke en schilderachtige bestemming, de vuurtorens van Mallorca zullen je zeker betoveren.