De mooiste uitzichtpunten op Mallorca

30 augustus 2023
De mooiste uitzichtpunten op Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een paradijs voor reizigers die op zoek zijn naar adembenemende landschappen en panoramische uitzichten. Met zijn prachtige kustlijn, indrukwekkende bergen en charmante dorpjes, heeft Mallorca een overvloed aan uitzichtpunten die je zullen verrassen. In dit artikel zullen we de top 10 uitzichtpunten op het eiland verkennen, zodat je kunt genieten van de onvergetelijke schoonheid van Mallorca.

1. Cap de Formentor

Cap de Formentor, gelegen in het noorden van Mallorca, is een spectaculaire klif die uitsteekt in de Middellandse Zee. Dit uitzichtpunt biedt een panoramisch uitzicht op de zee, de bergen en de ruige kustlijn van het eiland. Bezoekers kunnen genieten van een schilderachtige rit langs de kronkelende weg die naar het uitkijkpunt leidt, of een wandeling maken naar de vuurtoren op de top voor een nog indrukwekkender uitzicht.

2. Mirador Es Colomer

Slechts een paar kilometer van Cap de Formentor vind je Mirador Es Colomer, een andere populaire stop voor bezoekers die op zoek zijn naar een prachtig uitzicht op Mallorca. Dit uitkijkpunt biedt een weids uitzicht op de zee, de bergen, en het kleine eilandje El Colomer. Er is een parkeerplaats vlakbij, wat het gemakkelijk maakt om dit uitzichtpunt te bereiken en de tijd te nemen om te genieten van het adembenemende panorama.

3. Sa Calobra en Torrent de Pareis

Sa Calobra en Torrent de Pareis zijn twee van de meest indrukwekkende natuurlijke attracties van Mallorca. Sa Calobra is een klein strand gelegen aan de voet van een steile klif, terwijl Torrent de Pareis een smalle kloof is die uitmondt op het strand. Beide locaties bieden prachtige uitzichten op de kust en de bergen. Je kunt een boottocht maken langs de kust om deze locaties te bereiken, of een autorit maken langs de kronkelende bergwegen.

4. Serra de Tramuntana

De Serra de Tramuntana is een bergketen die langs de noordwestkust van Mallorca loopt en door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed. Dit gebied biedt talloze mogelijkheden om te genieten van panoramische uitzichten op het eiland, van bergtoppen tot schilderachtige dorpjes. Een van de meest populaire uitzichtpunten in de Serra de Tramuntana is Puig Major, de hoogste berg van Mallorca, die een spectaculair uitzicht biedt op de omliggende bergen en de kust.

5. Valldemossa

Valldemossa is een charmant dorpje gelegen in de Serra de Tramuntana en is beroemd om zijn prachtige uitzichten en historische bezienswaardigheden. Het dorp ligt op een berghelling, waardoor bezoekers kunnen genieten van een panoramisch uitzicht op de vallei en de bergen. Een wandeling door de geplaveide straatjes van Valldemossa is een must voor elke bezoeker van Mallorca, en vergeet niet om te stoppen bij de vele uitkijkpunten om van het uitzicht te genieten.

6. Deia

Deia is nog een pittoresk dorpje in de Serra de Tramuntana, bekend om zijn artistieke gemeenschap en prachtige landschap. Het dorp ligt op een heuvel met uitzicht op de zee en biedt adembenemende uitzichten op de kust en de bergen. Bezoekers kunnen wandelen door de smalle straatjes, genieten van lokale kunst en ambachten, en stoppen bij de vele uitkijkpunten om het spectaculaire panorama in zich op te nemen.

7. Alcudia

Alcudia is een historische stad gelegen in het noorden van Mallorca en is omringd door middeleeuwse muren. Vanaf de stadsmuren heb je een prachtig uitzicht op de omgeving, waaronder de baai van Alcudia en de omliggende bergen. Bezoekers kunnen ook een wandeling maken naar de ruïnes van het Romeinse theater in de buurt of een boottocht maken naar het nabijgelegen natuurreservaat van s'Albufera.

8. Santuari de Cura

Santuari de Cura is een heiligdom gelegen op de top van de berg Randa, in het centrale deel van Mallorca. Dit spirituele toevluchtsoord biedt een spectaculair 360-graden uitzicht op het eiland, waardoor je kunt genieten van een uniek panorama van zowel de bergen als de kust. Het heiligdom zelf is ook een bezoek waard, met zijn historische gebouwen en serene sfeer.

9. Palma de Mallorca

Palma de Mallorca, de bruisende hoofdstad van het eiland, biedt ook een aantal uitstekende uitzichtpunten. Een van de beste is het terras van het kasteel van Bellver, een 14e-eeuws fort dat uitkijkt over de stad en de baai. Je kunt ook een bezoek brengen aan de kathedraal van Palma, die een prachtig uitzicht op de stad en de zee biedt vanaf zijn terrassen en torens.

10. Cabrera

Cabrera is een klein eiland ten zuiden van Mallorca en is een beschermd nationaal park. Hoewel het eiland alleen per boot bereikbaar is, is het een bezoek meer dan waard dankzij de ongerepte natuur en spectaculaire uitzichten op de kust en zee. Je kunt een boottocht maken naar Cabrera en genieten van een rondleiding door het eiland, inclusief stops bij uitkijkpunten en historische locaties.

Mallorca is een eiland vol prachtige uitzichtpunten en adembenemende panorama's. Of je nu op zoek bent naar een spectaculair uitzicht op de bergen, de kust of charmante dorpjes, je zult zeker vinden wat je zoekt op dit prachtige eiland. Vergeet niet om je camera mee te nemen en de tijd te nemen om te genieten van de schoonheid van Mallorca vanaf deze top 10 uitzichtpunten.