De mooiste hotels en accommodaties op het eiland Mallorca

19 juni 2023
De mooiste hotels en accommodaties op het eiland Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is de perfecte bestemming voor een droomvakantie. Met zijn prachtige stranden, adembenemende landschappen en rijke cultuur is het geen wonder dat het eiland jaarlijks miljoenen bezoekers aantrekt. Een van de belangrijkste aspecten van een onvergetelijke vakantie is natuurlijk het kiezen van de juiste accommodatie. In dit artikel hebben we een lijst samengesteld van de mooiste hotels en accommodaties op het eiland Mallorca. Lees verder en ontdek waar je kunt verblijven tijdens je volgende vakantie op dit prachtige eiland!

1. Belmond La Residencia

Gelegen in het charmante dorpje Deià, aan de westkust van Mallorca, is Belmond La Residencia een luxueus 5-sterrenhotel dat een combinatie van comfort, elegantie en rust biedt. Het hotel is gevestigd in twee gerestaureerde 16e-eeuwse herenhuizen en wordt omringd door weelderige tuinen en olijfboomgaarden. De kamers zijn prachtig ingericht en bieden een adembenemend uitzicht op de bergen en de zee. Het hotel heeft ook een bekroond restaurant, een spa en verschillende zwembaden, waardoor het de perfecte plek is om te ontspannen en tot rust te komen na een dag vol avontuur op het eiland.

2. Cap Rocat

Voor een unieke en luxe ervaring is Cap Rocat een must. Dit voormalige militaire fort, gelegen aan de baai van Palma, is omgetoverd tot een spectaculair 5-sterrenhotel. De kamers zijn zorgvuldig ontworpen om de historische charme van het fort te behouden, terwijl ze tegelijkertijd modern comfort bieden. Het hotel beschikt over diverse zwembaden, een spa, en een gastronomisch restaurant met een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. Cap Rocat is de perfecte plek voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke en luxueuze accommodatie-ervaring.

3. Gran Hotel Son Net

Dit prachtige 17e-eeuwse landhuis, gelegen in de heuvels van het Tramuntana-gebergte, is omgetoverd tot een luxe boetiekhotel. Gran Hotel Son Net biedt een oase van rust en ontspanning te midden van de natuur. De kamers zijn ingericht in traditionele Mallorcaanse stijl en bieden een mix van elegantie en comfort. Het hotel beschikt over een bekroond restaurant, een spa en een prachtig zwembad met uitzicht op de vallei. Gran Hotel Son Net is de ideale plek voor een romantisch uitje of een ontspannen vakantie.

4. Can Alomar Boutique Hotel

Gelegen in het hart van Palma, de hoofdstad van Mallorca, is Can Alomar Boutique Hotel een uitstekende keuze voor diegenen die de culturele rijkdom van de stad willen verkennen. Dit 19e-eeuwse paleis is zorgvuldig gerestaureerd en omgetoverd tot een elegant boetiekhotel. De kamers zijn stijlvol ingericht en bieden alle moderne gemakken. Het hotel heeft een panoramisch dakterras met een zwembad en een lounge, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de stad en de kathedraal van Palma.

5. Jumeirah Port Soller Hotel & Spa

Dit prachtige 5-sterrenhotel ligt aan de westkust van Mallorca, in het pittoreske dorpje Port de Sóller. Jumeirah Port Soller Hotel & Spa biedt een spectaculair uitzicht op de zee en de bergen, en is de ideale plek voor een ontspannen vakantie. Het hotel beschikt over ruime en moderne kamers, een indrukwekkende spa, en verschillende zwembaden. Daarnaast zijn er diverse restaurants en bars waar je kunt genieten van culinaire hoogstandjes en heerlijke cocktails.

6. Hotel Sant Francesc Singular

Dit charmante boetiekhotel, gevestigd in een prachtig gerestaureerd 19e-eeuws herenhuis, ligt in het historische centrum van Palma. Hotel Sant Francesc Singular biedt een perfecte mix van luxe en comfort, met elegant ingerichte kamers en suites. Het hotel heeft een prachtig dakterras met een zwembad, een restaurant en een bar, waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden en een prachtig uitzicht op de stad.

7. Castell Son Claret

Gelegen aan de voet van het Tramuntana-gebergte, is Castell Son Claret een indrukwekkend 18e-eeuws kasteel dat is omgetoverd tot een luxueus hotel. Omringd door prachtige tuinen en een indrukwekkend landschap, biedt het hotel een perfecte setting voor een ontspannen vakantie. De kamers zijn stijlvol ingericht en bieden een mix van traditionele charme en modern comfort. Het hotel beschikt over een bekroond restaurant, een spa en diverse zwembaden, waardoor het een ideale plek is om te genieten van de rust en schoonheid van Mallorca.

In dit artikel hebben we enkele van de mooiste hotels en accommodaties op het eiland Mallorca gepresenteerd. Of je nu op zoek bent naar een luxueuze spa-ervaring, een romantisch uitje, of een unieke historische setting, er is voor elk wat wils op dit prachtige eiland. Boek nu je droomvakantie en geniet van alles wat Mallorca te bieden heeft!