De Mooiste Autoroutes op het Eiland Mallorca

22 augustus 2023
De Mooiste Autoroutes op het Eiland Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een paradijs voor liefhebbers van autoroutes. Met zijn gevarieerde landschap, prachtige stranden, indrukwekkende bergen en charmante dorpjes, is er geen betere manier om dit eiland te verkennen dan met de auto. In dit blogartikel nemen we je mee op een ontdekkingstocht langs de mooiste autoroutes op het eiland Mallorca.

Route 1: Palma de Mallorca naar Cap de Formentor

Afstand: 88 km Rijtijd: 2 uur

Deze schilderachtige route neemt je mee van de hoofdstad van Mallorca, Palma de Mallorca, naar het meest noordelijke puntje van het eiland, Cap de Formentor. Deze route staat bekend om zijn adembenemende uitzichten op zowel de bergen als de zee.

Begin je tocht in Palma de Mallorca en rijd langs de kust richting het noorden. Je passeert de badplaats Port de Pollença, waar je kunt stoppen voor een verfrissende duik in de zee of een lunch bij een van de vele restaurants aan de boulevard.

Vervolg je weg richting het schiereiland Formentor en geniet van de panoramische uitzichten op de kliffen en de zee. Stop bij Mirador Es Colomer, een uitkijkpunt waar je een spectaculair uitzicht op de kustlijn hebt. Rijd verder naar de vuurtoren van Cap de Formentor, het eindpunt van deze route, en geniet van het uitzicht op de omliggende kliffen, stranden en azuurblauwe zee.

Route 2: Serra de Tramuntana

Afstand: 100 km Rijtijd: 2,5 uur

De Serra de Tramuntana, een bergketen die langs de noordwestkust van Mallorca loopt, is een UNESCO-werelderfgoed en biedt een van de mooiste autoroutes van het eiland. Deze route loopt langs pittoreske dorpjes, indrukwekkende bergen en adembenemende uitzichten op de zee.

Begin je rit in Andratx, een charmant stadje aan de zuidwestkust van het eiland. Vanaf hier rijd je noordwaarts langs de MA-10, de hoofdweg door de Serra de Tramuntana. Onderweg passeer je charmante bergdorpjes zoals Estellencs, Banyalbufar en Valldemossa, waar je kunt stoppen om de lokale cultuur en gastronomie te ervaren.

Een andere interessante stop op deze route is het dorp Deià, dat bekend staat om zijn artistieke gemeenschap en spectaculaire ligging aan de kust. Vervolg je weg naar het noorden richting het klooster van Lluc, een belangrijk bedevaartsoord en cultureel centrum op het eiland.

De route eindigt in Pollença, een historisch stadje met smalle straatjes en een levendige markt op zondag. Vanaf hier kun je terugkeren naar Palma de Mallorca of je avontuur voortzetten langs de noordkust van het eiland.

Route 3: Sa Calobra en de Torrent de Pareis

Afstand: 60 km Rijtijd: 1,5 uur

Deze spectaculaire autoroute leidt je naar Sa Calobra, een kleine baai aan de noordwestkust van Mallorca, en de indrukwekkende kloof Torrent de Pareis. Deze route is een ware uitdaging voor autorijders, met zijn smalle wegen, haarspeldbochten en steile afdalingen.

Begin je rit in het bergdorpje Escorca, gelegen aan de MA-10, en rijd zuidwaarts richting Sa Calobra. De weg naar Sa Calobra, de MA-2141, staat bekend als een van de meest uitdagende en spectaculaire wegen van het eiland, met zijn 12 kilometer lange afdaling door de bergen en talloze haarspeldbochten.

Eenmaal aangekomen in Sa Calobra kun je genieten van een prachtig uitzicht op de baai en een verfrissende duik in de zee. Vanuit Sa Calobra kun je een wandeling maken naar de kloof Torrent de Pareis, een indrukwekkend natuurwonder dat zeker een bezoek waard is.

Na je bezoek aan Sa Calobra en de Torrent de Pareis, kun je terugkeren naar Escorca en de Serra de Tramuntana verder verkennen of terugrijden naar Palma de Mallorca.

Route 4: Arta naar Cala Millor

Afstand: 35 km Rijtijd: 45 minuten

Deze korte, maar mooie route neemt je mee van het historische stadje Arta naar de populaire badplaats Cala Millor aan de oostkust van Mallorca. Deze route is ideaal voor diegenen die de rustigere en meer landelijke kant van het eiland willen verkennen.

Begin je rit in Arta, een stadje met een rijke geschiedenis en een levendige kunstscene. Bezoek het Sant Salvador klooster dat boven het stadje uittorent, en geniet van het panoramische uitzicht op het omliggende landschap.

Rijd vanuit Arta zuidwaarts richting de kust, en geniet van het landschap dat bestaat uit glooiende heuvels, amandel- en olijfboomgaarden en traditionele Mallorcaanse finca's. Onderweg passeer je het stadje Son Servera, waar je kunt stoppen om de 16e-eeuwse kerk Església Nova te bewonderen.

Eindig je route in Cala Millor, een populaire badplaats met een prachtig zandstrand en tal van restaurants, bars en winkels. Hier kun je ontspannen aan het strand of genieten van een verfrissende duik in de Middellandse Zee.

Mallorca is een eiland met eindeloze mogelijkheden voor autorijders. Van adembenemende kustlijnen tot indrukwekkende bergen en charmante dorpjes, het eiland biedt een verscheidenheid aan routes die geschikt zijn voor zowel beginnende als ervaren autorijders. Dus huur een auto, pak je kaart en ontdek de schoonheid van Mallorca op vier wielen!