De leukste speeltuinen en parken voor kinderen over de hele wereld

23 september 2023
De leukste speeltuinen en parken voor kinderen over de hele wereld

Als je reist met kinderen, is het belangrijk om goede speeltuinen en parken te vinden om ze bezig en vermaakt te houden. Hier zijn enkele van de leukste speeltuinen en parken voor kinderen over de hele wereld.

Het Amsterdamse Bos - Amsterdam

Het Amsterdamse Bos is een groot park in Amsterdam met veel ruimte voor kinderen om te spelen, fietsen en wandelen. Er zijn verschillende speeltuinen in het park, waaronder een speeltuin met een zandbak, glijbanen en klimtoestellen. Het park biedt ook andere activiteiten voor kinderen, zoals waterfietsen, een klimmuur en een kinderboerderij.

Linnaeushof - Bennebroek

Linnaeushof is een van de grootste speeltuinen van Europa en is gelegen in Bennebroek. Het heeft meer dan 350 speeltoestellen, waaronder schommels, klimrekken en glijbanen. Er is ook een waterspeeltuin en een doolhof. Linnaeushof heeft ook een klein pretpark met achtbanen en andere attracties.

Het Speelkasteel - Hoofddorp

Het Speelkasteel is een overdekte speeltuin in Hoofddorp met verschillende speelgebieden voor kinderen van alle leeftijden. Er is een ballenbak, klimtoestellen en glijbanen, een trampoline en een speelhuis. Het Speelkasteel heeft ook een restaurant waar je iets kunt eten en drinken terwijl de kinderen spelen.

Speeltuinen in Spanje
Parc de la Ciutadella - Barcelona

Parc de la Ciutadella is een groot park in Barcelona met een speeltuin voor kinderen. De speeltuin heeft schommels, klimrekken, glijbanen en een zandbak. Er zijn ook andere activiteiten in het park, zoals een meer waar je waterfietsen kunt huren, een dierentuin en een fontein.

Parque de Atracciones - Madrid

Parque de Atracciones is een pretpark in Madrid met verschillende attracties voor kinderen, waaronder achtbanen, draaimolens en andere attracties. Er is ook een speeltuin voor jongere kinderen met schommels, glijbanen en klimtoestellen.

Parque del Buen Retiro - Madrid

Parque del Buen Retiro is een groot park in Madrid met veel ruimte om te spelen en te ontspannen. Er is een speeltuin voor kinderen met schommels, glijbanen en klimtoestellen. Er zijn ook andere activiteiten in het park, zoals een meer waar je bootjes kunt huren en een dierentuin.

Speeltuinen in de Verenigde Staten
Central Park - New York City

Central Park is een groot park in New York City met veel ruimte om te spelen en te ontspannen. Er zijn verschillende speeltuinen in het park, waaronder de speeltuin bij de 72nd Street en de speeltuin bij de Great Lawn. Beide speeltuinen hebben schommels, klimtoestellen en glijbanen.

Griffith Park - Los Angeles

Griffith Park is een groot park in Los Angeles met veel ruimte om te spelen en te ontspannen. Er is een speeltuin voor kinderen met schommels, glijbanen en klimtoestellen. Er zijn ook andere activiteiten in het park, zoals een dierentuin, een observatorium en een amfitheater.

Golden Gate Park - San Francisco

Golden Gate Park is een groot park in San Francisco met veel ruimte om te spelen en te ontspannen. Er is een speeltuin voor kinderen met schommels, glijbanen en klimtoestellen. Er zijn ook andere activiteiten in het park, zoals een dierentuin en een botanische tuin.

Speeltuinen in Australiƫ
Royal Botanic Gardens - Melbourne

De Royal Botanic Gardens is een groot park in Melbourne met veel ruimte om te spelen en te ontspannen. Er is een speeltuin voor kinderen met schommels, glijbanen en klimtoestellen. Er zijn ook andere activiteiten in het park, zoals een dierentuin en een botanische tuin.

Luna Park - Sydney

Luna Park is een pretpark in Sydney met verschillende attracties voor kinderen, waaronder achtbanen, draaimolens en andere attracties. Er is ook een speeltuin voor jongere kinderen met schommels, glijbanen en klimtoestellen.

Adventure Playground - Adelaide

Adventure Playground is een speeltuin in Adelaide met schommels, glijbanen, klimtoestellen en een waterspeeltuin. Het is een ideale speeltuin voor kinderen om te spelen en te ontspannen.

In conclusie, er zijn tal van speeltuinen en parken over de hele wereld die kinderen bezig en vermaakt kunnen houden. Of je nu reist in Nederland, Spanje, de Verenigde Staten of Australiƫ, er is altijd wel een speeltuin of park in de buurt om te ontdekken. Zorg ervoor dat je deze tips in gedachten houdt bij het plannen van je volgende reis met kinderen.