De leukste activiteiten voor kinderen op Mallorca

4 augustus 2023
De leukste activiteiten voor kinderen op Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een populaire vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Dit prachtige eiland heeft een breed scala aan activiteiten en attracties die speciaal zijn ontworpen om kinderen en hun ouders te vermaken. Van waterparken tot dierentuinen en van kastelen tot grotten, er is genoeg te beleven voor het hele gezin. Hier zijn enkele van de leukste activiteiten voor kinderen op Mallorca.

1. Bezoek de waterparken

Mallorca beschikt over verschillende waterparken, die garant staan voor uren waterpret voor het hele gezin. Enkele van de populairste waterparken zijn:

Aqualand El Arenal

Aqualand El Arenal biedt meer dan 30 glijbanen en attracties voor alle leeftijden. Van spannende glijbanen zoals de Tornado en de Kamikaze, tot rustigere attracties zoals de Congo River en de Jacuzzi, er is voor ieder wat wils.

Hidropark Alcudia

Hidropark Alcudia is een kleiner waterpark dat zich bevindt in de populaire badplaats Alcudia. Het park biedt verschillende glijbanen en zwembaden, maar ook een minigolfbaan en trampolines.

Western Water Park Magaluf

Western Water Park biedt een unieke ervaring met een wildwestthema. Het park beschikt over verschillende glijbanen, waaronder de hoogste van Mallorca, en een golfslagbad. Daarnaast zijn er ook spectaculaire duikshows te bewonderen.

2. Ontdek de dierentuinen en aquaria

Mallorca heeft een aantal dierentuinen en aquaria waar kinderen de lokale fauna en flora kunnen ontdekken. Enkele van de beste opties zijn:

Palma Aquarium

Palma Aquarium is een van de grootste aquaria van Europa en biedt een fascinerende kijk op het onderwaterleven. Met meer dan 8.000 dieren van 700 verschillende soorten, waaronder haaien, roggen en kleurrijke vissen, is een bezoek aan het aquarium een leerrijke en leuke ervaring voor het hele gezin.

Marineland

Marineland is een combinatie van een zeedierenpark en een dolfinarium. Het park biedt verschillende shows met dolfijnen, zeeleeuwen en papegaaien, evenals een aquarium en een reptielenhuis.

Natura Parc

Natura Parc is een dierentuin en botanische tuin waar je meer dan 500 dieren kunt vinden, waaronder exotische vogels, apen en reptielen. Daarnaast is er een speeltuin en een boerderij waar kinderen dieren kunnen voeren en aaien.

3. Verken de grotten van Mallorca

Mallorca staat bekend om zijn indrukwekkende grotten, die een spannend avontuur bieden voor kinderen en volwassenen. Twee van de meest populaire grotten zijn:

Drach Caves

De Drach Caves, oftewel de Drakengrotten, zijn de bekendste grotten van Mallorca. Tijdens een rondleiding door de grotten kunnen bezoekers prachtige stalactieten en stalagmieten bewonderen, en genieten van een klassiek concert op het ondergrondse meer, Lago Martel.

Caves of Hams

De Caves of Hams zijn iets minder bekend, maar zeker niet minder indrukwekkend. De grotten staan bekend om hun unieke, spiraalvormige stalactieten en bevatten ook een ondergronds meer waar bezoekers een licht- en geluidsshow kunnen bijwonen.

4. Bezoek historische bezienswaardigheden

Mallorca heeft een rijke geschiedenis en kinderen zullen het geweldig vinden om kastelen en forten te verkennen. Enkele van de meest indrukwekkende historische bezienswaardigheden zijn:

Bellver Castle

Bellver Castle, gelegen op een heuvel met uitzicht op de stad Palma, is een indrukwekkend kasteel uit de 14e eeuw. Het kasteel heeft een unieke ronde vorm en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de haven.

Alcudia Old Town

Alcudia Old Town is een charmante, ommuurde stad met smalle, geplaveide straatjes en historische gebouwen. Kinderen zullen het geweldig vinden om de oude stadspoorten, het Romeinse theater en de oude stadsmuren te verkennen.

5. Geniet van outdoor-activiteiten

Mallorca biedt tal van outdoor-activiteiten die perfect zijn voor gezinnen met kinderen. Enkele van de leukste activiteiten zijn:

Fietsen

Mallorca heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden en fietsverhuur is op veel plaatsen beschikbaar. Fietsen is een geweldige manier om het eiland te verkennen en te genieten van het prachtige landschap.

Wandelen

Mallorca heeft een aantal prachtige wandelroutes, variërend van eenvoudige wandelingen tot uitdagende bergtochten. Een populaire wandeling voor gezinnen is de route naar het kasteel van Alaró, waar kinderen kunnen genieten van het verkennen van de ruïnes en het prachtige uitzicht.

Stranden

Tot slot mogen we de prachtige stranden van Mallorca niet vergeten. Met meer dan 260 stranden om uit te kiezen, is er altijd een perfect strand te vinden voor een dagje zon, zee en zandkastelen bouwen.

Mallorca heeft zoveel te bieden voor gezinnen met kinderen, dat je je geen moment zult vervelen tijdens jullie vakantie op dit prachtige eiland. Van waterparken tot grotten en van dierentuinen tot outdoor-activiteiten, er is voor ieder wat wils op Mallorca.