De Lekkerste Wijnhuizen en Wijntours op Mallorca

29 juni 2023
De Lekkerste Wijnhuizen en Wijntours op Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, staat niet alleen bekend om zijn adembenemende stranden en bruisende nachtleven, maar ook om zijn heerlijke wijnen. Met zijn lange geschiedenis van wijnproductie die teruggaat tot de Romeinse tijd, zijn de wijnhuizen en wijntours op Mallorca een must voor elke wijnliefhebber. In dit artikel ontdek je de beste wijnhuizen en wijntours op Mallorca, zodat je kunt genieten van de fantastische wijnen die dit zonovergoten eiland te bieden heeft.

Bodega Ribas

Bodega Ribas, gelegen in het dorp Consell, is het oudste wijnhuis op Mallorca, opgericht in 1711. Dit familiebedrijf is gespecialiseerd in het produceren van inheemse druivensoorten zoals Manto Negro, Callet en Gargollasa en heeft een uitgebreid assortiment aan rode, witte en roséwijnen. De historische wijnmakerij biedt rondleidingen aan waarbij je de oude wijnkelders, het productieproces en de wijngaarden kunt bezichtigen. Na de rondleiding krijg je de kans om hun bekroonde wijnen te proeven, terwijl je meer leert over de geschiedenis en de tradities van het wijnhuis.

Bodega José L. Ferrer

In het hart van de wijnstreek Binissalem ligt Bodega José L. Ferrer, opgericht in 1931. De oprichter, José L. Ferrer, zette zich in voor de heropleving van de Mallorcaanse wijnindustrie en de promotie van inheemse druivensoorten. Het wijnhuis biedt verschillende rondleidingen aan, van een basis bezoek tot uitgebreide proeverijen met lokale producten zoals olijfolie, kaas en vleeswaren. Je kunt zelfs je eigen blend samenstellen tijdens een workshop. Bodega José L. Ferrer staat bekend om zijn rode wijnen, maar zijn witte en roséwijnen zijn ook het proberen waard.

Macià Batle

Nog een wijnhuis in de regio Binissalem is Macià Batle, opgericht in 1856. Dit wijnhuis heeft een perfecte mix van traditie en moderne technologieën, wat resulteert in kwaliteitswijnen die regelmatig in de prijzen vallen. De wijntour bij Macià Batle omvat een bezoek aan de wijngaarden, de productieruimtes en de opslagkelders, gevolgd door een proeverij van een selectie van hun wijnen. Het wijnhuis is ook bekend om zijn samenwerking met lokale kunstenaars, die elk jaar unieke etiketten ontwerpen voor hun Reserva Privada-wijn.

Bodegas Vi Rei

Bodegas Vi Rei, gelegen in de buurt van Llucmajor, is een van de nieuwere wijnhuizen op Mallorca, opgericht in 2012. Deze wijnmakerij heeft een ultramodern ontwerp en biedt een unieke ervaring voor bezoekers. Met een mix van inheemse en internationale druivensoorten, zoals Manto Negro, Callet, Merlot en Chardonnay, produceert Bodegas Vi Rei een breed scala aan rode, witte en roséwijnen. De rondleidingen zijn beschikbaar in verschillende talen en omvatten een bezoek aan de wijngaarden, de productieruimtes en een proeverij van hun wijnen.

Bodega Son Campaner

Bodega Son Campaner, gelegen in het dorp Sencelles, is een klein en charmant wijnhuis met een sterke toewijding aan duurzaamheid en het behoud van het milieu. Het wijnhuis gebruikt uitsluitend biologische landbouwmethoden en zet zich in voor het gebruik van hernieuwbare energie en het verminderen van waterverbruik. Tijdens de rondleiding bij Son Campaner ontdek je hun filosofie en krijg je de kans om hun heerlijke biologische wijnen te proeven, waaronder rode, witte en roséwijnen.

Wijntours op Mallorca

Als je meer dan één wijnhuis wilt bezoeken tijdens je verblijf op Mallorca, kun je overwegen om een georganiseerde wijntour te boeken. Er zijn verschillende bedrijven die wijntours aanbieden, variërend van halve dag tot volledige dag excursies. Deze tours combineren vaak bezoeken aan verschillende wijnhuizen met stops bij lokale bezienswaardigheden en bieden een geweldige manier om het eiland te verkennen terwijl je geniet van de lokale wijnen.

Enkele populaire bedrijven die wijntours op Mallorca aanbieden zijn:

Of je nu een doorgewinterde wijnkenner bent of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring op Mallorca, een bezoek aan een van deze wijnhuizen of het deelnemen aan een wijntour is een uitstekende manier om de cultuur en smaken van dit prachtige eiland te ontdekken. Proost!