De lekkerste tapasbars en restaurants op Mallorca

22 mei 2023
De lekkerste tapasbars en restaurants op Mallorca

Mallorca, een van de prachtige Balearen in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn adembenemende stranden, kristalheldere wateren en natuurlijk het fantastische eten. Naast traditionele Mallorcaanse gerechten, is het eiland een waar paradijs voor tapasliefhebbers! In dit blog artikel nemen we je mee op een culinaire reis langs de lekkerste tapasbars en restaurants op Mallorca. Dus bereid je smaakpapillen voor en ontdek de heerlijke smaken van dit zonovergoten eiland!

1. Bar España, Palma de Mallorca

In het hart van de hoofdstad van Mallorca, Palma, vind je Bar España. Deze authentieke tapasbar is een favoriet onder zowel locals als toeristen en heeft een gezellige en levendige sfeer. Hier geniet je van heerlijke tapas zoals patatas bravas, croquetas en pimientos de padrón, maar ook van lokale specialiteiten zoals sobrasada, een typische Mallorcaanse worst. Bar España staat ook bekend om zijn uitstekende selectie wijnen en bieren, waardoor het de perfecte plek is om een avondje uit te gaan met vrienden en te genieten van de Spaanse eetcultuur.

2. Tast Club, Palma de Mallorca

Tast Club is een stijlvolle en moderne tapasbar, gelegen in een charmant 19e-eeuws pand in het centrum van Palma. Hier vind je een uitgebreide menukaart met een mix van traditionele Spaanse en Mallorcaanse gerechten, evenals enkele verrassende en creatieve combinaties. Probeer bijvoorbeeld de huisgemaakte tonijntartaar, de gefrituurde inktvis met zwarte aioli, of de gegrilde groenten met romesco saus. Tast Club heeft ook een indrukwekkende wijnkaart, met meer dan 40 verschillende wijnen om te proeven en te genieten.

3. Ca'n Manolo, Alcúdia

Ca'n Manolo is een traditioneel, familiebedrijf restaurant in het oude stadsgedeelte van Alcúdia, een van de mooiste steden op Mallorca. Dit gezellige restaurant serveert heerlijke, huisgemaakte tapas zoals gamba's al ajillo, calamares a la romana en chorizo al vino. Naast deze klassiekers, mag je zeker de lokale lekkernijen zoals pa amb oli (brood met olijfolie, tomaat en diverse beleg) en tumbet (een Mallorcaans groentegerecht) niet missen. Ca'n Manolo biedt ook een mooie selectie van Mallorcaanse en Spaanse wijnen om je maaltijd helemaal af te maken.

4. Sa Jugueteria, Sóller

Sa Jugueteria is een unieke tapasbar gelegen in het pittoreske stadje Sóller, omringd door het prachtige Tramuntana gebergte. De bar is gevestigd in een voormalige speelgoedwinkel, wat zorgt voor een speelse en kleurrijke inrichting. Sa Jugueteria biedt een breed scala aan smakelijke tapas, zoals Iberische ham, huisgemaakte kroketten en ensaladilla rusa (een Spaanse aardappelsalade). Je kunt hier ook genieten van lokale specialiteiten zoals frito mallorquín (een vlees- en groentestoofpot) en llonguets, een traditioneel Mallorcaans broodje. Vergeet niet om ruimte te maken voor een van hun heerlijke desserts, zoals de tarta de Santiago (amandeltaart) of de crema catalana.

5. Taberna de la Bóveda, Palma de Mallorca

Taberna de la Bóveda is een sfeervolle tapasbar gevestigd in een historisch gewelfd pand in het oude centrum van Palma. Deze populaire tapasbar biedt een uitgebreid menu met klassieke Spaanse tapas en lokale Mallorcaanse gerechten. Probeer bijvoorbeeld de albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus), de sepia a la plancha (gegrilde inktvis) of de escalivada (gegrilde groenten met ansjovis). Daarnaast heeft Taberna de la Bóveda een uitstekende wijnkaart, met een ruime keuze aan zowel Spaanse als Mallorcaanse wijnen.

6. La Rosa Vermuteria, Palma de Mallorca

La Rosa Vermuteria is een moderne en hippe tapasbar, gelegen in de populaire wijk Santa Catalina in Palma. Deze trendy bar staat bekend om zijn vermouth, een aromatische versterkte wijn die perfect past bij tapas. Op het menu vind je een breed scala aan tapas, van klassiekers zoals tortilla española en patatas bravas tot meer creatieve opties zoals de kabeljauw beignets met limoenmayonaise. La Rosa Vermuteria biedt ook een selectie van lokale Mallorcaanse gerechten, zoals tumbet en pa amb oli, waardoor het de perfecte plek is om de smaken van het eiland te ontdekken.

Mallorca is een waar paradijs voor iedereen die geniet van heerlijke tapas en lokale specialiteiten. Deze zes tapasbars en restaurants zijn slechts een kleine greep uit de vele fantastische plekken die het eiland te bieden heeft. Dus ga op culinaire ontdekkingstocht, geniet van de gezellige sfeer en laat je verrassen door de heerlijke smaken van Mallorca!