De beste surfspots op Mallorca: Ontdek de golven van het eiland

20 december 2023
De beste surfspots op Mallorca: Ontdek de golven van het eiland

Ben je een fervent surfer op zoek naar nieuwe avonturen? Zoek niet verder! Mallorca, een prachtig eiland in de Middellandse Zee, biedt enkele van de beste surfspots in Europa. Met zijn heldere water, perfecte golven en adembenemende landschappen, is Mallorca een paradijs voor surfers van alle niveaus. Of je nu een beginner bent of een ervaren surfer, hier zijn enkele van de top surfspots op het eiland die je niet mag missen.

1. Playa de Palma

Playa de Palma, gelegen aan de zuidkust van Mallorca, staat bekend om zijn uitstekende surfomstandigheden. Met zijn lange zandstranden en constante wind is het een populaire plek voor windsurfers en kitesurfers. De golven zijn hier meestal niet erg groot, wat het ideaal maakt voor beginners om te oefenen en hun vaardigheden te verbeteren. Er zijn ook surfscholen en verhuurwinkels beschikbaar, dus zelfs als je geen eigen uitrusting hebt, kun je nog steeds genieten van het surfen op Playa de Palma.

2. Cala Mesquida

Cala Mesquida, gelegen aan de noordoostkust van Mallorca, is een prachtig strand met kristalhelder water en indrukwekkende golven. Het is een favoriete plek voor zowel lokale surfers als bezoekers vanwege de uitstekende surfomstandigheden. De golven kunnen hier behoorlijk groot worden, waardoor het een geweldige plek is voor ervaren surfers die op zoek zijn naar een uitdaging. Het strand zelf is ook erg mooi, omgeven door duinen en pijnbomen, waardoor het een ideale plek is om te ontspannen na een lange surfsessie.

3. Son Serra de Marina

Son Serra de Marina, gelegen aan de noordkust van Mallorca, is een verborgen juweeltje voor surfers. Met zijn afgelegen locatie en rustige sfeer is het de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de golven. De golven hier zijn meestal van gemiddelde grootte, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als ervaren surfers. Het strand is ook niet erg druk, dus je hebt genoeg ruimte om je surfvaardigheden te oefenen en te verbeteren.

4. El Arenal

El Arenal, gelegen aan de zuidoostkust van Mallorca, is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn prachtige strand en bruisende nachtleven. Maar het is ook een geweldige plek om te surfen. Met zijn constante wind en goede golven is El Arenal een favoriete plek voor windsurfers en kitesurfers. Het strand is ook uitgerust met surfscholen en verhuurwinkels, dus zelfs als je een beginner bent, kun je hier terecht voor lessen en uitrusting.

5. Playa de Muro

Playa de Muro, gelegen aan de noordkust van Mallorca, is een breed zandstrand met helderblauw water en perfecte golven. Het is een geweldige plek voor zowel beginners als ervaren surfers, met golven van verschillende groottes, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het strand is ook erg mooi en goed onderhouden, met faciliteiten zoals douches, toiletten en restaurants in de buurt.

Of je nu een beginner bent die wil leren surfen of een ervaren surfer bent die op zoek is naar nieuwe uitdagingen, Mallorca heeft voor elk wat wils. Met zijn diverse surfspots en adembenemende landschappen is het eiland een paradijs voor surfers. Dus pak je board en ga op avontuur in de golven van Mallorca!