De beste stranden van Mallorca: Ontdek paradijselijke kustlijnen

2 april 2023
De beste stranden van Mallorca: Ontdek paradijselijke kustlijnen

Mallorca, gelegen in de Middellandse Zee, is het grootste eiland van de Spaanse Balearen en staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalhelder water en adembenemende landschappen. Het eiland biedt een variëteit aan stranden, van kleine afgelegen baaien tot uitgestrekte zandstranden die perfect zijn voor gezinnen, koppels en vriendengroepen. In dit blogartikel zullen we de beste stranden van Mallorca verkennen, zodat u de perfecte strandbestemming kunt vinden voor uw volgende vakantie.

1. Playa de Muro

Playa de Muro is een van de langste en breedste stranden van Mallorca, gelegen aan de noordkust van het eiland. Dit prachtige zandstrand strekt zich uit over 6 kilometer en is een fantastische bestemming voor gezinnen en watersportliefhebbers. Het ondiepe water en de geleidelijke helling van het strand maken het ideaal voor kinderen om veilig te spelen en zwemmen. Bovendien zijn er tal van voorzieningen in de buurt, zoals strandbars, restaurants en winkels, waardoor het een perfecte locatie is voor een ontspannen dag aan zee.

2. Cala Mesquida

Cala Mesquida, gelegen aan de noordoostkust van Mallorca, is een prachtige baai omringd door duinen en dennenbossen. Dit strand staat bekend om zijn fijne witte zand en turquoise water. Het is een perfecte plek voor natuurliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen sfeer. Hoewel het strand vrij afgelegen is, zijn er toch enkele faciliteiten beschikbaar, zoals ligstoelen, parasols en een klein restaurant.

3. Es Trenc

Es Trenc, gelegen aan de zuidkust van Mallorca, wordt vaak het 'Caribisch gebied van Mallorca' genoemd vanwege zijn kristalheldere water en fijn wit zand. Dit 2 kilometer lange strand is een beschermd natuurgebied en is een ideale bestemming voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte van de meer toeristische stranden. Es Trenc is de perfecte locatie voor een ontspannen dag aan zee, maar houd er rekening mee dat er slechts beperkte voorzieningen zijn en dat het strand populair is bij nudisten.

4. Cala Llombards

Cala Llombards is een idyllisch strand gelegen in een kleine baai aan de zuidoostkust van Mallorca. Omgeven door kliffen en dennenbossen, biedt dit strand een unieke en rustige sfeer die perfect is voor diegenen die op zoek zijn naar een ontspannen uitje. Het heldere turquoise water en het fijne zand maken het een ideale plek om te zwemmen en te zonnebaden. Hoewel het strand vrij klein is, zijn er enkele basisvoorzieningen beschikbaar, zoals ligstoelen en parasols.

5. Playa de Formentor

Playa de Formentor, ook wel bekend als Cala Pi de la Posada, is een prachtig strand gelegen aan de noordelijke punt van Mallorca. Het strand ligt aan de voet van het Formentor-gebergte en biedt een adembenemend uitzicht op zee. Het heldere water en het fijne zand maken dit strand perfect voor zwemmen en zonnebaden. Er zijn ook enkele faciliteiten beschikbaar, zoals ligstoelen, parasols en een restaurant. Houd er echter rekening mee dat het strand tijdens de zomermaanden erg populair kan zijn.

6. Cala Agulla

Cala Agulla is een prachtig strand gelegen aan de noordoostkust van Mallorca, omgeven door dennenbossen en bergen. Dit strand is populair bij zowel lokale bewoners als toeristen en staat bekend om zijn fijne gouden zand en kristalheldere water. Cala Agulla is een perfecte plek om te ontspannen, zwemmen en zonnebaden. Daarnaast is het strand een populaire bestemming voor watersporten, zoals paddleboarding en snorkelen. Er zijn ook enkele voorzieningen beschikbaar, zoals ligstoelen, parasols en een strandbar.

7. Cala Santanyí

Cala Santanyí, gelegen aan de zuidoostkust van Mallorca, is een prachtige baai met helder water en fijn zand. Dit strand is omgeven door kliffen en biedt een rustige en ontspannen sfeer. Cala Santanyí is een ideale locatie voor gezinnen, aangezien het water ondiep is en er tal van voorzieningen in de buurt zijn, zoals restaurants, bars en winkels. Daarnaast is het strand ook populair bij snorkelaars en duikers vanwege het heldere water en de interessante onderwaterwereld.

Mallorca biedt een overvloed aan prachtige stranden die geschikt zijn voor elk type reiziger. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen dag aan zee, een avontuurlijke snorkelervaring of een paradijselijke bestemming om te zonnebaden, er is voor elk wat wils. Ontdek deze adembenemende stranden en geniet van de onvergetelijke schoonheid die Mallorca te bieden heeft.