De beste plekken om te picknicken op het eiland

5 oktober 2023
De beste plekken om te picknicken op het eiland

Picknicken op Mallorca: de beste plekken om te genieten van de natuur

Mallorca is een prachtig eiland met veel natuurlijke schoonheid en landschappen. Het is een geweldige plek om te picknicken en te genieten van de zon, het strand en de natuur. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen of een avontuurlijke plek om te wandelen, er zijn tal van opties op Mallorca. Hier zijn enkele van de beste plekken om te picknicken op het eiland!

1. Parc Natural de Mondragó

Een van de beste plekken om te picknicken op Mallorca is Parc Natural de Mondragó. Dit natuurpark heeft een prachtig landschap met kristalhelder water, witte zandstranden en een weelderige vegetatie. Het park heeft ook tal van wandelroutes die je kunt verkennen en waar je kunt genieten van de prachtige uitzichten. Er zijn verschillende picknickplaatsen in het park, dus je kunt kiezen waar je wilt picknicken.

2. Cala Deia

Cala Deia is een prachtige baai aan de westkust van Mallorca. Het is een afgelegen en rustige plek die perfect is om te picknicken en te genieten van de natuur. Het strand van Cala Deia is omgeven door kliffen en heeft kristalhelder water. Er zijn ook enkele restaurants en bars in de buurt waar je iets te eten en drinken kunt halen als je geen picknick wilt meenemen.

3. Parc de la Mar

Parc de la Mar is een groot park in het centrum van Palma de Mallorca. Het park heeft een prachtige vijver en een fontein die 's nachts verlicht wordt. Er zijn veel bankjes en grasvelden waar je kunt picknicken. Het is een populaire plek voor toeristen en de lokale bevolking, dus het kan druk zijn tijdens het hoogseizoen.

4. Serra de Tramuntana

Serra de Tramuntana is een bergketen op Mallorca die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een populaire plek om te wandelen en te genieten van het prachtige uitzicht op de bergen en de zee. Er zijn verschillende picknickplaatsen in het gebied, dus je kunt stoppen voor een picknick tijdens je wandeling.

5. Cala Agulla

Cala Agulla is een prachtig strand aan de oostkust van Mallorca. Het heeft een breed zandstrand en kristalhelder water. Er zijn ook verschillende restaurants en bars in de buurt waar je iets te eten en drinken kunt halen als je geen picknick wilt meenemen. Er zijn picknicktafels en bankjes op het strand waar je kunt picknicken.

6. Sa Calobra

Sa Calobra is een prachtige baai aan de westkust van Mallorca. Het is een afgelegen en rustige plek die perfect is om te picknicken en te genieten van de natuur. De baai is omgeven door hoge kliffen en heeft kristalhelder water. Er zijn ook enkele restaurants en bars in de buurt waar je iets te eten en drinken kunt halen als je geen picknick wilt meenemen.

7. Parc Natural de s'Albufera

Parc Natural de s'Albufera is een groot natuurpark in het noorden van Mallorca. Het park heeft een uitgebreid moerasgebied en is een belangrijk broedgebied voor vogels. Er zijn verschillende picknickplaatsen in het park, dus je kunt stoppen voor een picknick tijdens je wandeling. Het is een geweldige plek om te genieten van de natuur en te ontspannen.

8. Playa de Muro

Playa de Muro is een prachtig strand aan de noordkust van Mallorca. Het heeft een breed zandstrand en kristalhelder water. Er zijn verschillende restaurants en bars in de buurt waar je iets te eten en drinken kunt halen als je geen picknick wilt meenemen. Er zijn picknicktafels en bankjes op het strand waar je kunt picknicken.

9. Cap de Formentor

Cap de Formentor is een kaap aan de noordkust van Mallorca. Het heeft een prachtig uitzicht op de zee en de bergen. Er zijn verschillende picknickplaatsen langs de weg die naar de kaap leidt, dus je kunt stoppen voor een picknick tijdens je roadtrip. Het is een populaire plek voor toeristen en de lokale bevolking, dus het kan druk zijn tijdens het hoogseizoen.

10. Cala Varques

Cala Varques is een afgelegen baai aan de oostkust van Mallorca. Het heeft een prachtig wit zandstrand en kristalhelder water. Het is een populaire plek om te snorkelen en te genieten van de natuur. Er zijn geen restaurants of bars in de buurt, dus je moet je eigen picknick meenemen.

Mallorca is een prachtig eiland met veel natuurlijke schoonheid en landschappen. Het is een geweldige plek om te picknicken en te genieten van de zon, het strand en de natuur. Er zijn tal van opties op Mallorca, van afgelegen baaien tot grote parken. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen of een avontuurlijke plek om te wandelen, er is voor elk wat wils. Dus pak je picknickmand en ga op avontuur!