De beste plekken om te paragliden op Mallorca

29 juli 2023
De beste plekken om te paragliden op Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een waar paradijs voor paragliders. Met zijn adembenemende landschappen, uitstekende vliegomstandigheden en talrijke paragliding spots, is Mallorca de perfecte keuze voor zowel beginners als ervaren paragliders. In dit blogartikel zullen we de beste plekken om te paragliden op Mallorca verkennen en enkele tips delen om uw vliegervaring onvergetelijk te maken.

1. Alcudia

Alcudia is een van de meest populaire paragliding bestemmingen op Mallorca. Gelegen in het noordoosten van het eiland, biedt Alcudia een prachtig uitzicht op de kustlijn, het Tramuntana gebergte en het schiereiland Cap des Pinar. De belangrijkste startplaats van Alcudia ligt op 400 meter boven zeeniveau en is gemakkelijk bereikbaar met de auto. De thermische omstandigheden zijn hier meestal uitstekend, waardoor het mogelijk is om lange vluchten te maken en grote delen van het eiland te verkennen.

2. Andratx

Andratx, gelegen in het zuidwesten van Mallorca, is een uitstekende locatie voor paragliders die op zoek zijn naar een uitdaging. De meest populaire startplaats, Sa Coma, ligt op 650 meter boven zeeniveau en biedt een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee en de Sierra de Tramuntana. De vliegomstandigheden zijn hier vaak uitdagend, met sterke thermiek en turbulentie. Daarom wordt aanbevolen om ervaring te hebben met bergvliegen voordat u hier gaat paragliden.

3. Son Bonet

Son Bonet is een andere uitstekende paragliding locatie op Mallorca. Gelegen in de buurt van de stad Palma, biedt het een uniek uitzicht op de hoofdstad van het eiland en de omliggende bergen. De startplaats bevindt zich op ongeveer 300 meter boven zeeniveau en is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Son Bonet is geschikt voor zowel beginners als ervaren paragliders, en de thermische omstandigheden zijn hier meestal zeer goed.

4. Santa Maria

Santa Maria is een populaire paragliding spot in het centrum van Mallorca. De startplaats ligt op 450 meter boven zeeniveau en is omgeven door prachtige wijngaarden en landelijke landschappen. Santa Maria is geschikt voor piloten van alle niveaus en biedt uitstekende thermische omstandigheden voor lange vluchten. Bovendien is de nabijheid van Palma en de luchthaven een groot voordeel voor paragliders die Mallorca bezoeken.

5. Puig de Galatzó

Puig de Galatzó, gelegen in het Tramuntana gebergte, is een van de hoogste pieken van Mallorca en een uitstekende paragliding locatie. De startplaats bevindt zich op 1026 meter boven zeeniveau en biedt een adembenemend uitzicht op de bergen en de kustlijn van het eiland. De thermische omstandigheden zijn hier vaak sterk en uitdagend, waardoor Puig de Galatzó geschikt is voor ervaren paragliders.

6. Pollença

Pollença, gelegen in het noorden van Mallorca, is een uitstekende paragliding spot voor beginners. De startplaats bevindt zich op ongeveer 300 meter boven zeeniveau en biedt een adembenemend uitzicht op de baai van Pollença en het Albufera natuurreservaat. De thermische omstandigheden zijn hier meestal mild en stabiel, waardoor het ideaal is voor piloten die hun paragliding vaardigheden willen verbeteren.

Tips voor paragliden op Mallorca
  1. Vlieg altijd met een gecertificeerde instructeur of gids: Hoewel paragliden een relatief veilige sport is, is het belangrijk om altijd te vliegen met een gecertificeerde instructeur of gids die bekend is met de lokale omstandigheden en vlieggebieden.

  2. Controleer het weerbericht: De vliegomstandigheden op Mallorca kunnen snel veranderen, dus het is belangrijk om altijd het weerbericht te controleren voordat u gaat vliegen. Houd rekening met de windrichting, windsnelheid en thermische activiteit om ervoor te zorgen dat uw vlucht veilig en aangenaam zal zijn.

  3. Draag geschikte kleding en uitrusting: Paragliden kan een koude en natte ervaring zijn, vooral op grotere hoogtes. Zorg ervoor dat u geschikte kleding draagt, zoals een winddichte jas, lange broek en stevige schoenen. Vergeet ook niet om een zonnebril, zonnebrandcrème en een hoed mee te nemen om uzelf te beschermen tegen de zon.

  4. Neem een camera mee: Paragliden op Mallorca biedt enkele van de meest indrukwekkende uitzichten die u ooit zult ervaren, dus vergeet niet om een camera mee te nemen om deze onvergetelijke momenten vast te leggen.

  5. Wees respectvol voor de natuur en lokale gemeenschappen: Paragliden is een prachtige manier om van de natuur te genieten, maar het is belangrijk om respectvol te zijn voor de omgeving en de lokale gemeenschappen. Volg de regels en richtlijnen van de paragliding clubs en scholen, en zorg ervoor dat u geen afval achterlaat in de vlieggebieden.

Mallorca is zonder twijfel een van de beste bestemmingen ter wereld voor paragliden. Met zijn adembenemende landschappen, uitstekende vliegomstandigheden en talrijke vlieglocaties is Mallorca het perfecte eiland voor paragliders van alle niveaus. Of u nu een beginner bent die op zoek is naar een unieke vakantie-ervaring of een ervaren piloot die zijn vaardigheden wil verbeteren, Mallorca heeft het allemaal.