De beste plekken om te paddleboarden en kajakken op Mallorca

8 augustus 2023
De beste plekken om te paddleboarden en kajakken op Mallorca

Mallorca, een eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden, kristalheldere wateren en adembenemende landschappen, is een paradijs voor watersportliefhebbers. Paddleboarden en kajakken zijn twee van de meest populaire activiteiten op het eiland, en met goede reden. Er zijn talloze prachtige locaties om te verkennen en te genieten van deze activiteiten. In dit artikel bespreken we de beste plekken om te paddleboarden en kajakken op dit prachtige eiland.

1. Playa de Muro

Playa de Muro is een uitgestrekt zandstrand aan de noordoostkust van Mallorca. Het is een ideale plek voor zowel paddleboarden als kajakken, dankzij de kalme en heldere wateren. Met een breed scala aan watersportfaciliteiten en verhuurbedrijven in de buurt, is het gemakkelijk om een paddleboard of kajak te huren en vanuit hier de prachtige kustlijn te verkennen.

2. Cala Mondrago

Cala Mondrago, gelegen in het zuidoosten van Mallorca, is een prachtige baai omgeven door rotsachtige kliffen en dennenbossen. Dit natuurreservaat biedt een serene omgeving voor paddleboarders en kajakkers om te genieten van de rustige zee en spectaculaire landschappen. De nabijgelegen stranden van Cala Mondrago en S'Amarador zijn perfecte startpunten voor een ontspannen of avontuurlijke tocht.

3. Cala Sant Vicenç

Cala Sant Vicenç is een charmant kustplaatsje aan de noordkust van het eiland, met vier mooie baaien: Cala Barques, Cala Clara, Cala Molins en Cala Carbó. Deze baaien bieden rustige wateren en indrukwekkende klifformaties, wat ze ideaal maakt voor paddleboarden en kajakken.

4. Playa de Palma

Playa de Palma is een van de meest populaire toeristische bestemmingen op het eiland, en het is ook een geweldige plek om te paddleboarden en kajakken. Het uitgestrekte zandstrand en de kalme wateren zijn perfect voor beginners, terwijl de nabijheid van de stad Palma betekent dat er volop mogelijkheden zijn om watersportuitrusting te huren of lessen te nemen.

5. Port de Sóller

Port de Sóller is een pittoreske haven aan de westkust van Mallorca, omgeven door het Tramuntana-gebergte. Dit maakt het een ideale locatie voor paddleboarden en kajakken, met spectaculaire uitzichten op de bergen en de zee. Er zijn verschillende verhuurbedrijven en watersportscholen in de omgeving, zodat u gemakkelijk op het water kunt komen en de prachtige omgeving kunt verkennen.

6. Cala Agulla

Cala Agulla is een prachtig, ongerept strand aan de noordoostkust van het eiland, omgeven door dennenbossen en zandduinen. Het kristalheldere water en de beschermde ligging maken het een uitstekende plek om te paddleboarden en kajakken. Er zijn verschillende verhuurbedrijven in de buurt, zodat u gemakkelijk een paddleboard of kajak kunt huren en het nabijgelegen natuurgebied Llevant kunt verkennen.

7. Pollença

Pollença is een historische stad aan de noordkust van Mallorca, met een prachtige haven en een lang, zandstrand. Het is een geweldige plek om te paddleboarden en kajakken, met kalme wateren en een indrukwekkend uitzicht op de bergen. Er zijn verschillende watersportscholen en verhuurbedrijven in de omgeving, zodat u gemakkelijk het water op kunt en de prachtige kustlijn kunt verkennen.

8. Cala d'Or

Cala d'Or, gelegen aan de zuidoostkust van het eiland, staat bekend om zijn pittoreske baaien en heldere wateren. Deze locatie biedt uitstekende mogelijkheden voor paddleboarden en kajakken. De talrijke baaien, zoals Cala Gran, Cala Esmeralda en Cala Ferrera, zijn uitstekend geschikt voor het verkennen met een paddleboard of kajak.

9. Port d'Alcúdia

Port d'Alcúdia is een levendige havenstad aan de noordoostkust van Mallorca, met een uitgestrekt zandstrand en kalme wateren. Dit maakt het een ideale locatie voor paddleboarden en kajakken. Er zijn verschillende watersportscholen en verhuurbedrijven in de omgeving, zodat u gemakkelijk het water op kunt en de prachtige kustlijn kunt verkennen.

10. Santa Ponsa

Santa Ponsa, gelegen aan de zuidwestkust van het eiland, is een populaire vakantiebestemming met een prachtig zandstrand en kristalhelder water. Het is een geweldige plek om te paddleboarden en kajakken, met kalme zee en indrukwekkende uitzichten op de kustlijn. Er zijn verschillende watersportscholen en verhuurbedrijven in de omgeving, zodat u gemakkelijk het water op kunt en de prachtige omgeving kunt verkennen.

Mallorca biedt tal van mogelijkheden voor paddleboarders en kajakkers van alle niveaus. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen peddelsessie op een rustige baai, of een avontuurlijke tocht langs de indrukwekkende kustlijn, dit prachtige eiland heeft het allemaal. Pak je paddleboard of kajak en ontdek de wonderen van Mallorca!