De beste plekken om te kamperen op het eiland Mallorca

15 augustus 2023
De beste plekken om te kamperen op het eiland Mallorca

De Beste Plekken om te Kamperen op het Eiland Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, staat bekend om zijn adembenemende stranden, kristalheldere wateren en schilderachtige dorpjes. Maar wist je dat dit mediterrane paradijs ook een perfecte bestemming is voor kampeerliefhebbers? Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke ervaring in de bergen of een ontspannende vakantie aan zee, Mallorca heeft het allemaal. Hier zijn enkele van de beste plekken om te kamperen op dit prachtige eiland.

1. Parc Natural de la Península de Llevant

Gelegen in het noordoosten van Mallorca, is het Parc Natural de la Península de Llevant een uitgestrekt natuurgebied dat perfect is voor kampeerders die van rust en natuur houden. Het park biedt diverse wandel- en fietspaden, waardoor je de ongerepte schoonheid van de omgeving kunt verkennen. Er zijn verschillende kampeerterreinen beschikbaar, waar je kunt genieten van de stilte en de sterrenhemel terwijl je omringd wordt door de natuurlijke pracht van het park.

2. Sa Font Coberta (Lluc)

In het noordwesten van Mallorca, in de Serra de Tramuntana, ligt Lluc, een van de meest iconische en spirituele plekken van het eiland. Sa Font Coberta is een populaire kampeerplek in de buurt van het Lluc-klooster. Het biedt een unieke kampeerervaring midden in de bergen. Met talloze wandelpaden, waaronder de beroemde GR221-route, en de mogelijkheid om het klooster te bezoeken, is dit een ideale locatie voor zowel natuurliefhebbers als cultuurminnaars.

3. Cala Mesquida

Voor diegenen die liever aan de kust kamperen, is Cala Mesquida een uitstekende keuze. Deze prachtige baai in het noordoosten van het eiland biedt een breed zandstrand en helderblauw water, ideaal voor zwemmen en snorkelen. Er zijn verschillende campings in de buurt die basisvoorzieningen bieden en je de mogelijkheid geven om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de kustlijn.

4. Camping Es Figueral

Gelegen in het zuiden van Mallorca, in de buurt van het charmante stadje Campos, biedt Camping Es Figueral een rustige en ontspannen kampeerervaring. De camping ligt op korte afstand van enkele van de mooiste stranden van het eiland, zoals Es Trenc en Ses Covetes. Met faciliteiten zoals een zwembad, een restaurant en fietshuur, is dit een ideale plek voor gezinnen en kampeerders die wat meer comfort zoeken.

5. Na Taconera (Cala Ratjada)

Na Taconera ligt in Cala Ratjada, een populaire badplaats in het noordoosten van Mallorca. Deze camping biedt een uitstekende mix van natuur en gemakken, met nabijgelegen stranden, wandelpaden en een scala aan voorzieningen zoals restaurants en winkels. Het is een geweldige uitvalsbasis om de omliggende gebieden te verkennen, waaronder het charmante dorpje Artà en het natuurpark Llevant.

6. Camping Son Amer

Dit kampeerterrein, gelegen nabij het Lluc-klooster in de Serra de Tramuntana, is een perfecte plek voor avonturiers. Camping Son Amer biedt gemakkelijke toegang tot verschillende wandelroutes en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen. De rustige en afgelegen locatie maakt het een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Tips voor Kamperen op Mallorca

Mallorca biedt een scala aan kampeermogelijkheden voor elke smaak en voorkeur. Of je nu de bergen wilt verkennen, wilt ontspannen aan het strand of wilt genieten van de lokale cultuur, je zult zeker een perfecte kampeerplek vinden op dit betoverende eiland. Dus pak je tent, slaapzak en avontuurlijke geest, en ontdek de natuurlijke schoonheid van Mallorca!

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een populaire vakantiebestemming voor zowel zonaanbidders als natuurliefhebbers. Met zijn prachtige stranden, kristalheldere wateren, indrukwekkende bergketens en charmante dorpjes, biedt Mallorca tal van mogelijkheden voor een onvergetelijke kampeerervaring. In dit blogartikel ontdek je de beste plekken om te kamperen op dit betoverende eiland.