De Beste Plekken om te Duiken en Snorkelen op Mallorca

1 juni 2023
De Beste Plekken om te Duiken en Snorkelen op Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen in Spanje, is een paradijs voor liefhebbers van watersporten zoals duiken en snorkelen. Met zijn kristalheldere water, indrukwekkende onderwaterwereld en adembenemende kustlijn, is Mallorca een ideale bestemming voor zowel beginnende als ervaren duikers en snorkelaars. In dit blogartikel bespreken we de beste plekken om te duiken en snorkelen op Mallorca, zodat je kunt genieten van een onvergetelijke onderwaterervaring tijdens je volgende vakantie op dit prachtige eiland.

Palma de Mallorca

De hoofdstad van het eiland, Palma de Mallorca, is een uitstekende locatie voor duik- en snorkelenthousiastelingen. De stad heeft een grote verscheidenheid aan duikscholen en -winkels waar je professionele instructeurs en hoogwaardige uitrusting kunt vinden. Enkele populaire duiklocaties in de buurt van Palma zijn:

Isla del Sec

Isla del Sec, gelegen op slechts een korte boottocht van Palma, is een kleine onbewoonde eiland met indrukwekkende onderwaterlandschappen, waaronder grotten, tunnelstelsels en zandbodems. Het is een ideale plek voor zowel beginnende als ervaren duikers, en je kunt er een verscheidenheid aan zeedieren tegenkomen, zoals barracuda's, murenen, octopussen en tandbaarzen.

Cala Estancia

Cala Estancia, een klein strand ten oosten van Palma, is een uitstekende plek om te snorkelen. Het heldere water en de relatief ondiepe diepte maken het gemakkelijk om de kleurrijke vissen en het koraal waar te nemen. Breng je eigen snorkeluitrusting mee of huur het ter plaatse en verken de onderwaterwereld van dit rustige strand.

Oostkust van Mallorca

De oostkust van Mallorca staat bekend om zijn prachtige baaien, heldere water en indrukwekkende onderwaterlandschappen, waardoor het een populaire bestemming is voor duikers en snorkelaars. Enkele van de beste plekken om te verkennen zijn:

Cala Varques

Cala Varques, gelegen in het oosten van Mallorca, is een afgelegen en ongerept strand, omringd door dennenbossen en dramatische kliffen. De kalme wateren van de baai zijn perfect voor snorkelen, en je kunt er een verscheidenheid aan zeedieren tegenkomen, zoals zeesterren, murenen en octopussen.

Porto Cristo

Porto Cristo, een charmant vissersdorp aan de oostkust van Mallorca, staat bekend om zijn indrukwekkende onderwatergrotten. Duikers kunnen een bezoek brengen aan de beroemde Cuevas del Drach, een uitgestrekt grottenstelsel met een ondergronds meer, waar je kunt genieten van een unieke duikervaring. In de omgeving zijn er ook verschillende duikscholen en -winkels waar je duik- en snorkeluitrusting kunt huren.

Noordkust van Mallorca

De ruige noordkust van Mallorca biedt enkele van de meest spectaculaire duik- en snorkellocaties op het eiland. Met zijn diepe wateren, rotsachtige kustlijn en rijke onderwaterwereld, is het een favoriete bestemming voor ervaren duikers. Enkele van de beste plekken om te verkennen zijn:

Cap de Formentor

Cap de Formentor, het meest noordelijke punt van het eiland, is een uitstekende locatie voor diepzeeduiken. Het gebied staat bekend om zijn indrukwekkende onderwaterlandschappen, zoals steile drop-offs, grote rotsformaties en mysterieuze grotten. Tijdens het duiken kun je zeedieren zoals tandbaarzen, barracuda's en roggen tegenkomen.

Alcudia Bay

Alcudia Bay, gelegen aan de noordkust van Mallorca, is een geweldige plek voor zowel duikers als snorkelaars. De baai beschikt over verschillende duiklocaties met verschillende diepten, waardoor het geschikt is voor alle ervaringsniveaus. Snorkelaars kunnen genieten van de ondiepe wateren en het kleurrijke zeeleven in de buurt van de kust, terwijl duikers verder uit de kust kunnen verkennen en genieten van de indrukwekkende onderwaterlandschappen.

Zuidkust van Mallorca

De zuidkust van Mallorca is een paradijs voor duikers en snorkelaars, met zijn kristalheldere water, prachtige stranden en indrukwekkende onderwaterwereld. Enkele van de beste plekken om te ontdekken zijn:

Cabrera National Park

Cabrera National Park, gelegen op een kleine archipel ten zuiden van Mallorca, is een beschermd marien gebied dat bekend staat om zijn ongerepte wateren en rijke zeeleven. Duikers en snorkelaars kunnen hier talloze soorten zeedieren tegenkomen, zoals zeeschildpadden, dolfijnen en inktvissen. Houd er rekening mee dat je een vergunning nodig hebt om in dit gebied te duiken, en het aantal dagelijkse bezoekers is beperkt om het ecosysteem te beschermen.

Cala Pi

Cala Pi, een pittoreske baai aan de zuidkust van Mallorca, is een uitstekende plek om te snorkelen. Het heldere, ondiepe water en de rotsachtige kust maken het een ideale locatie om het kleurrijke zeeleven te observeren. Breng je eigen snorkeluitrusting mee of huur het ter plaatse en geniet van een ontspannen dag in dit prachtige deel van het eiland.

Mallorca heeft zoveel te bieden op het gebied van duiken en snorkelen, en dit zijn slechts enkele van de fantastische locaties die je kunt verkennen tijdens je verblijf op het eiland. Of je nu een ervaren duiker bent die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, of een beginner die voor het eerst de onderwaterwereld wil ontdekken, je zult zeker een onvergetelijke ervaring hebben op het prachtige eiland Mallorca.