De beste golfbanen op het prachtige eiland Mallorca

9 juni 2023
De beste golfbanen op het prachtige eiland Mallorca

Mallorca, een prachtig eiland in de Middellandse Zee, is een paradijs voor golfers. Met zijn indrukwekkende berglandschap, prachtige stranden en het hele jaar door zon, biedt het eiland een scala aan golfbanen van wereldklasse. In deze blogpost zullen we de beste golfbanen op het eiland Mallorca bespreken. Dus pak je clubs en bereid je voor op een onvergetelijke golfervaring op dit prachtige eiland.

Golf de Alcanada

Golf de Alcanada, gelegen in het noorden van het eiland, nabij de baai van Alcudia, is een van de meest prestigieuze golfbanen op Mallorca. Ontworpen door Robert Trent Jones Jr., biedt deze 18-holes golfbaan een adembenemend uitzicht op de zee en de vuurtoren van Alcanada. De baan slingert zich door pijnbomen en olijfbomen en biedt zowel uitdaging als schoonheid. Met zijn uitstekende faciliteiten, waaronder een golfacademie en een restaurant met terras, is Golf de Alcanada een must voor elke golfliefhebber die Mallorca bezoekt.

Son Gual Golf

Son Gual Golf, gelegen in de buurt van de hoofdstad Palma, is een andere top golfbaan op het eiland. Ontworpen door de bekende golfbaanarchitect Thomas Himmel, biedt deze 18-holes golfbaan een uitdagende en gevarieerde speelervaring. Het terrein is bezaaid met olijfbomen, wijngaarden en zachte glooiende heuvels, waardoor spelers kunnen genieten van prachtige uitzichten terwijl ze de uitdagende greens en fairways aanpakken. De golfbaan beschikt ook over een luxe clubhuis, een pro shop en een golfschool, waardoor het een geweldige keuze is voor zowel beginners als gevorderde spelers.

Golf Santa Ponsa

Golf Santa Ponsa, gelegen in het zuidwesten van Mallorca, is een van de oudste en meest gevestigde golfbanen op het eiland. Met drie 18-holes golfbanen, Santa Ponsa I, II en III, biedt deze golfclub voor elk wat wils. De golfbanen staan bekend om hun brede fairways, snelle greens en strategisch geplaatste waterpartijen. Golf Santa Ponsa biedt ook uitstekende oefenfaciliteiten, waaronder een driving range, chipping en putting greens, en een golfschool met PGA-gekwalificeerde instructeurs. Na een dag op de golfbaan kunt u ontspannen in het clubhuis of genieten van een heerlijke maaltijd in het restaurant met uitzicht op de golfbaan.

Golf de Andratx

Voor golfliefhebbers die op zoek zijn naar een uitdagende en spectaculaire golfervaring, is Golf de Andratx een geweldige optie. Gelegen in het zuidwesten van het eiland, biedt deze 18-holes golfbaan een mix van smalle fairways, blinde slagen en verhoogde greens. Ontworpen door de beroemde golfbaanarchitect David Kidd, is Golf de Andratx een van de meest uitdagende banen op Mallorca en is het ideaal voor ervaren golfers die op zoek zijn naar een echte test van hun vaardigheden. De golfbaan biedt ook uitgebreide oefenfaciliteiten, waaronder een driving range, putting green en een golfschool met professionele instructeurs.

Vall d'Or Golf

Vall d'Or Golf, gelegen aan de oostkust van Mallorca, is een prachtige 18-holes golfbaan met een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee. De baan is ontworpen door de Spaanse golfbaanarchitect Antonio García Garrido en biedt een gevarieerde mix van smalle fairways, glooiende heuvels en uitdagende greens. Vall d'Or Golf staat bekend om zijn uitstekende onderhoud en gastvrijheid, waardoor het een favoriet is bij zowel lokale als internationale golfers. Naast de golfbaan beschikt Vall d'Or Golf ook over een sfeervol clubhuis, een pro shop en een restaurant met een panoramisch uitzicht op de baan en de zee.

Golf Park Puntiró

Golf Park Puntiró, gelegen op slechts 10 minuten van de hoofdstad Palma, is een 18-holes golfbaan ontworpen door de beroemde golfbaanarchitect Jack Nicklaus. Deze par-71 baan biedt een uitdagende en plezierige speelervaring, met strategisch geplaatste bunkers en waterpartijen die zowel precisie als strategie vereisen. Golf Park Puntiró beschikt ook over uitstekende oefenfaciliteiten, waaronder een driving range, putting green en een golfschool met professionele instructeurs.

Mallorca is zonder twijfel een paradijs voor golfliefhebbers, met een breed scala aan golfbanen die geschikt zijn voor spelers van alle niveaus. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde golfer, er is een golfbaan op dit prachtige eiland die perfect is voor jou. Dus waar wacht je nog op? Pak je clubs en ontdek de beste golfbanen die Mallorca te bieden heeft.