Cala Figuera: een charmant vissersdorpje in het zuidoosten van Mallorca

16 mei 2023
Cala Figuera: een charmant vissersdorpje in het zuidoosten van Mallorca

Het zuidoosten van Mallorca is een geliefde vakantiebestemming voor zowel toeristen als locals. De prachtige stranden, kristalheldere wateren en pittoreske dorpjes trekken elk jaar duizenden bezoekers. Een van deze charmante dorpjes is Cala Figuera, een verborgen parel in het zuidoosten van Mallorca. Dit vissersdorpje is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de traditionele Mallorcaanse cultuur en natuurlijke schoonheid.

Een schilderachtige haven

Cala Figuera is een natuurlijke haven omgeven door hoge kliffen en een dicht dennenbos. De haven is al sinds de 13e eeuw in gebruik en is tegenwoordig een belangrijke plek voor de lokale visindustrie. De vissersboten, ook wel bekend als "llauts", gaan elke ochtend vroeg uit om verse vis te vangen die later op de dag in de lokale restaurants wordt geserveerd. Het is een idyllisch gezicht om de kleurrijke bootjes in het kalme water te zien dobberen.

Wandel langs de haven en bewonder de traditionele architectuur van de witgekalkte huisjes met groene luiken en houten balkons. De geur van vers gevangen vis en de zachte zeebries geven je een authentiek gevoel van het leven in een Mallorcaans vissersdorp.

Een labyrint van smalle straatjes

Cala Figuera heeft een netwerk van smalle, kronkelende straatjes die je door het dorp leiden. Verdwaal in dit charmante labyrint en ontdek de vele verborgen schatten van Cala Figuera. Bezoek de gezellige winkeltjes waar je handgemaakte souvenirs, lokale kunst en traditionele lekkernijen kunt vinden.

Neem de tijd om de oude stenen huizen en de prachtige bloemen die overal in het dorp groeien te bewonderen. Je zult ook talrijke kunstenaars tegenkomen die de pittoreske scènes van Cala Figuera vastleggen met hun penselen en verf.

Lokale gastronomie

De gastronomie van Cala Figuera is nauw verbonden met de zee. Verse vis en zeevruchten zijn de hoofdingrediënten van de traditionele Mallorcaanse keuken in dit dorp. Proef gerechten zoals "tumbet", een overheerlijke groenteschotel, of "frito mallorquin", een hartige mix van groenten en vlees.

Bezoek een van de vele uitstekende restaurants in Cala Figuera en geniet van een maaltijd met uitzicht op de haven. Probeer de lokale specialiteiten zoals "pa amb oli", een typisch Mallorcaans brood met olijfolie en tomaat, of "sobrasada", een smaakvolle worst van varkensvlees en paprikapoeder. En vergeet niet om af te sluiten met een glas lokale wijn of de beroemde Mallorcaanse likeur "hierbas".

Nabijgelegen stranden en bezienswaardigheden

Cala Figuera is een uitstekende uitvalsbasis om enkele van de mooiste stranden van Mallorca te verkennen. Op korte afstand vind je prachtige baaien zoals Cala Santanyi, Cala Llombards en Cala Mondragó. Deze stranden zijn bekend om hun fijne zand en kristalheldere wateren, perfect om te zonnen, zwemmen en snorkelen.

Het Mondragó natuurpark ligt ook dicht bij Cala Figuera en is een must-visit voor natuurliefhebbers. Dit beschermde gebied heeft een gevarieerd landschap van zandduinen, kliffen en wetlands en is de thuisbasis van talrijke vogelsoorten. Wandel door de paden en geniet van de ongerepte natuur van dit prachtige park.

Een authentieke Mallorcaanse ervaring

Cala Figuera is de perfecte vakantiebestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een authentieke Mallorcaanse ervaring. Het dorp heeft zijn traditionele karakter weten te behouden, ondanks de toename van het toerisme in de afgelopen jaren. Hier vind je geen grote hotels of drukke nachtclubs, maar een serene en rustige sfeer die je uitnodigt om te ontspannen en te genieten van het eenvoudige leven.

Breng je dagen door met wandelen door de smalle straatjes, genietend van de lokale gastronomie en het verkennen van de nabijgelegen stranden en bezienswaardigheden. Cala Figuera is een plek waar je de tijd kunt vergeten en kunt genieten van de schoonheid van het eiland Mallorca in zijn puurste vorm.

Cala Figuera is een charmant vissersdorpje dat een unieke en authentieke Mallorcaanse ervaring biedt. Met zijn schilderachtige haven, labyrint van smalle straatjes, heerlijke lokale gerechten en prachtige stranden in de buurt, zal een bezoek aan Cala Figuera ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring zijn. Of je nu een ontspannen vakantie zoekt of een uitvalsbasis om het zuidoosten van Mallorca te verkennen, Cala Figuera heeft het allemaal.