Bezoek de mooiste dierentuinen en aquaria van Mallorca

22 november 2023
Bezoek de mooiste dierentuinen en aquaria van Mallorca

Mallorca is een populaire vakantiebestemming voor gezinnen en natuurliefhebbers. Naast de prachtige stranden en het kristalheldere water, biedt het eiland ook een aantal geweldige plekken om dieren te zien. Van dierentuinen tot aquaria, er zijn genoeg opties om uit te kiezen. In deze blog geven we je tips voor het bezoeken van de mooiste dierentuinen en aquaria van Mallorca.

Bezoek Palma Aquarium

Palma Aquarium is een van de grootste aquaria van Europa en biedt bezoekers een onvergetelijke ervaring. Je vindt er meer dan 8.000 zeedieren en meer dan 700 verschillende soorten, waaronder haaien, roggen, zeesterren, kwallen en nog veel meer. Het aquarium heeft een enorme tank van 3,5 miljoen liter water, waar je onderwater kunt lopen en de vissen van dichtbij kunt bekijken.

Als je op zoek bent naar een extra bijzondere ervaring, kun je ook een duik nemen in het aquarium. Dit is een unieke kans om te zwemmen tussen de vissen en haaien. Het is wel belangrijk om te weten dat dit alleen mogelijk is voor gevorderde duikers.

Bezoek het Safari Park

Het Safari Park in Cala Millor is een must-visit voor gezinnen die op zoek zijn naar een dagje uit. Het park biedt een geweldige mix van dieren en attracties. Je kunt er onder andere giraffen, olifanten, leeuwen, tijgers, zebra's en nog veel meer zien. Er zijn ook verschillende shows en activiteiten, waaronder een roofvogelshow en een treinrit door het park.

Als je op zoek bent naar een extra avontuurlijke ervaring, kun je ook een ritje maken op een kameel. Dit is een geweldige manier om het park te verkennen en de dieren van dichtbij te bekijken.

Bezoek het Marineland

Het Marineland in Costa d'en Blanes is een populaire bestemming voor gezinnen met kinderen. Het park biedt een mix van dieren en waterattracties. Je kunt er onder andere dolfijnen, zeeleeuwen, pinguïns en tropische vissen zien. Er zijn ook verschillende shows en activiteiten, waaronder een dolfijnenshow en een aquarium met haaien.

Als je op zoek bent naar een extra leuke ervaring, kun je ook een ritje maken op de waterglijbanen of in de zwembaden. Dit is een geweldige manier om af te koelen op een warme dag en plezier te hebben met het hele gezin.

Bezoek de Natuurparken

Mallorca heeft ook een aantal natuurparken waar je dieren in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Een van de populairste parken is het Parc Natural de Mondragó. Dit park biedt een mix van dieren en landschappen. Je kunt er onder andere vogels, schildpadden en hagedissen zien. Er zijn ook verschillende wandelroutes die je door het park leiden en je de kans geven om de flora en fauna van dichtbij te bekijken.

Een ander park dat het bezoeken waard is, is het Parc Natural de s'Albufera. Dit park is een belangrijk vogelreservaat en biedt de mogelijkheid om meer dan 200 verschillende vogelsoorten te zien. Er zijn ook verschillende wandelroutes die je door het park leiden en je de kans geven om de vogels van dichtbij te bekijken.

Tips voor het bezoeken van dierentuinen en aquaria

Als je van plan bent om een dierentuin of aquarium te bezoeken op Mallorca, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

Mallorca biedt een aantal geweldige plekken om dieren te zien. Van aquaria tot natuurparken, er is voor elk wat wils. Als je van plan bent om een dierentuin of aquarium te bezoeken, zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent en deze tips volgt. Op deze manier kun je optimaal genieten van de prachtige dieren die Mallorca te bieden heeft.