Barbecueën op Mallorca: de beste plekken om te genieten van de omgeving

26 oktober 2023
Barbecueën op Mallorca: de beste plekken om te genieten van de omgeving

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, gelegen in de Middellandse Zee. Het eiland biedt prachtige stranden, adembenemende landschappen en een verscheidenheid aan activiteiten. Een van de meest populaire activiteiten op Mallorca is het barbecueën. Het eiland beschikt over diverse barbecueplekken, variërend van rustige stranden tot afgelegen bergtoppen. In deze blogpost zullen we de beste plekken op het eiland bespreken waar je kunt barbecueën en genieten van de prachtige omgeving.

Barbecueën op het strand

Een van de meest populaire plekken om te barbecueën op Mallorca is op het strand. Er zijn tal van stranden op het eiland die zijn uitgerust met barbecuefaciliteiten. Een van de beste stranden om te barbecueën is Cala Agulla. Dit strand is gelegen in het noordoosten van Mallorca en biedt prachtige kristalheldere wateren en witte zandstranden. Er zijn verschillende barbecueplekken langs het strand, dus er is altijd wel een plekje vrij. Vergeet niet om je eigen houtskool en eten mee te nemen.

Een andere geweldige plek om te barbecueën op het strand is Cala Varques. Dit strand is gelegen aan de oostkust van Mallorca en biedt een afgelegen en rustige omgeving. Er zijn verschillende barbecueplekken langs het strand en er is voldoende parkeergelegenheid. Het strand is alleen te voet bereikbaar, dus het kan een uitdaging zijn om er te komen, maar het is zeker de moeite waard.

Barbecueën in de bergen

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke barbecue-ervaring, dan is barbecueën in de bergen iets voor jou. Mallorca is de thuisbasis van de Tramuntana-bergketen, die een spectaculair uitzicht biedt op de Middellandse Zee en het eiland zelf. Er zijn verschillende plekken in de bergen waar je kunt barbecueën, maar een van de beste is Son Marroig. Dit is een privélandgoed dat toegankelijk is voor het publiek en biedt een prachtig uitzicht op de bergen en de zee. Er zijn verschillende barbecueplekken op het landgoed, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een geschikte plek.

Een andere geweldige plek om te barbecueën in de bergen is Puig de Galatzó. Dit is een berg die in het zuidwesten van Mallorca ligt en biedt een adembenemend uitzicht op het eiland. Er zijn verschillende wandelroutes die naar de top van de berg leiden, waar je kunt genieten van een heerlijke barbecue en het uitzicht.

Tips voor een geslaagde barbecue

Of je nu op het strand of in de bergen barbecuet, er zijn een paar dingen waar je aan moet denken voor een geslaagde barbecue-ervaring. Hier zijn enkele tips:

Conclusie

Mallorca biedt een verscheidenheid aan prachtige plekken waar je kunt barbecueën en genieten van de omgeving. Of je nu op zoek bent naar een rustig strand of een avontuurlijke barbecue-ervaring in de bergen, het eiland heeft voor elk wat wils. Zorg ervoor dat je voldoet aan de lokale regelgeving en neem de nodige voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat je barbecue-ervaring veilig en plezierig is.