5 Kookworkshops op Mallorca die je niet mag missen

4 december 2023
5 Kookworkshops op Mallorca die je niet mag missen

Ben je een foodie die op zoek is naar een unieke ervaring op Mallorca? Dan is het volgen van een kookworkshop misschien wel iets voor jou! Hier zijn vijf kookworkshops die je niet mag missen:

1. Kookworkshop bij La Reserva Rotana

La Reserva Rotana is een prachtig landgoed in het centrum van Mallorca. Naast een luxe hotel heeft het landgoed ook een professionele keuken waar gasten kookworkshops kunnen volgen. Tijdens deze workshops leer je de fijne kneepjes van de Mediterrane keuken en maak je kennis met lokale producten. Na afloop van de workshop kun je genieten van je zelfgemaakte gerechten, vergezeld van een goed glas wijn.

2. Kookworkshop bij Casa Mia

Casa Mia is een gezellige kookstudio in het hart van Palma de Mallorca. Hier kun je terecht voor kookworkshops die zich richten op de traditionele Mallorcaanse keuken. Tijdens de workshop maak je kennis met lokale producten en leer je hoe je deze op de juiste manier verwerkt. Na afloop kun je genieten van je zelfgemaakte gerechten in de sfeervolle eetzaal.

3. Kookworkshop bij Son Moragues

Bij Son Moragues, een biologische olijfgaard op Mallorca, kun je niet alleen olijfolie proeven, maar ook een kookworkshop volgen. Tijdens de workshop leer je hoe je de olijfolie op de juiste manier gebruikt in gerechten en maak je kennis met andere lokale producten. Na afloop van de workshop kun je genieten van een heerlijke maaltijd, bereid met biologische ingrediënten.

4. Kookworkshop bij Ca Na Toneta

Ca Na Toneta is een restaurant in Caimari, een klein dorpje in het noorden van Mallorca. Hier kun je niet alleen genieten van heerlijke gerechten, maar ook een kookworkshop volgen. Tijdens de workshop leer je hoe je traditionele Mallorcaanse gerechten bereidt met lokale producten. Na afloop kun je genieten van een heerlijk diner in het restaurant.

5. Kookworkshop bij Es Molí d'en Bou

Es Molí d'en Bou is een Michelin-sterrenrestaurant in het noorden van Mallorca. Naast dineren kun je hier ook een kookworkshop volgen. Tijdens de workshop leer je hoe je gerechten bereidt op Michelin-sterren niveau met lokale producten. Na afloop kun je genieten van je zelfgemaakte gerechten in het restaurant.

Tips voor het volgen van kookworkshops op Mallorca

Nu je weet welke kookworkshops je niet mag missen op Mallorca, geven we je graag nog wat tips voor het volgen van een kookworkshop:

1. Kies een workshop die past bij jouw niveau

Het is belangrijk om een kookworkshop te kiezen die past bij jouw niveau. Als je nog nooit hebt gekookt, is het misschien niet verstandig om meteen voor een Michelin-sterren workshop te gaan. Kies in dat geval liever voor een workshop die zich richt op de basis van het koken.

2. Kies een workshop die past bij jouw smaak

Houd je van de Mediterrane keuken of ben je juist meer geïnteresseerd in de traditionele Mallorcaanse keuken? Kies een kookworkshop die past bij jouw smaak en interesses.

3. Kijk naar de locatie van de workshop

De locatie van de workshop kan ook een belangrijke rol spelen bij je keuze. Wil je bijvoorbeeld een workshop volgen op een prachtig landgoed of juist in het centrum van Palma de Mallorca?

4. Check de recensies

Voordat je een kookworkshop boekt, is het verstandig om de recensies te checken. Zo krijg je een goed beeld van de ervaringen van andere deelnemers en kun je bepalen of de workshop bij je past.

5. Boek op tijd

Kookworkshops op Mallorca zijn populair, dus het is verstandig om op tijd te boeken. Zo voorkom je teleurstellingen en ben je verzekerd van een plekje.

Met deze tips en onze aanbevelingen ben je helemaal klaar voor een heerlijke kookervaring op Mallorca!