10 Tips voor een onvergetelijk meisjesweekend op Mallorca

23 oktober 2023
10 Tips voor een onvergetelijk meisjesweekend op Mallorca

Een meisjesweekend op Mallorca is de perfecte manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en quality time te hebben met je vriendinnen. Mallorca heeft alles wat je nodig hebt voor een geslaagd weekendje weg: zon, zee, strand en een bruisend nachtleven. Maar hoe maak je van zo'n weekend een onvergetelijke ervaring? Hieronder volgen 10 tips voor een fantastisch meisjesweekend op Mallorca.

1. Verblijf in een centrale locatie

Kies een verblijfplaats die centraal gelegen is, zodat je gemakkelijk alle hotspots van Mallorca kunt bereiken. Het is aan te raden om een hotel te kiezen in de buurt van Palma de Mallorca, de hoofdstad van het eiland. Hier vind je de beste restaurants, bars en uitgaansgelegenheden.

2. Doe een wijnproeverij

Mallorca staat bekend om zijn heerlijke wijnen. Een wijnproeverij mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens je meisjesweekend. Er zijn verschillende wijnhuizen op het eiland die tours en proeverijen aanbieden. Een aanrader is Bodega Son Mayol in de buurt van Palma.

3. Bezoek een Spa

Een spa bezoek is de perfecte manier om even helemaal tot rust te komen en te ontspannen. Mallorca heeft verschillende spa's die de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals de Arabella Spa in Palma de Mallorca of de Spa van het St. Regis Mardavall Mallorca Resort.

4. Ga naar het strand

Mallorca heeft vele prachtige stranden die uitnodigen tot een dagje zonnebaden en zwemmen in de zee. Een van de mooiste stranden is Cala Llombards in het zuidoosten van het eiland. Hier vind je kristalhelder water en een prachtig uitzicht.

5. Boek een boottocht

Een boottocht is een leuke manier om het eiland vanaf het water te ontdekken. Er zijn verschillende boottochten mogelijk, zoals een sunset cruise of een dagtocht naar de nabijgelegen eilanden. Het is aan te raden om te boeken bij een gerenommeerde aanbieder, zoals No Frills Excursions.

6. Ga shoppen in Palma

Palma de Mallorca heeft een aantal geweldige winkelstraten waar je uren kunt rondstruinen. Een van de bekendste is Passeig des Born, waar je grote winkelketens en lokale boetiekjes vindt. Ook de Mercat de l'Olivar, een overdekte markt in het centrum van de stad, is de moeite waard om te bezoeken.

7. Probeer de lokale keuken

Mallorca heeft een rijke culinaire traditie met veel lokale specialiteiten. Probeer bijvoorbeeld de 'ensaimada', een zoet broodje dat vaak als ontbijt wordt gegeten. Ook de 'sobrasada', een pittige worst, is een aanrader. Ga voor een authentieke ervaring naar een lokaal restaurant, zoals Ca'n Toni in Palma.

8. Bezoek een markt

Mallorca heeft verschillende markten waar je lokale producten kunt kopen. Een van de grootste is de Mercat de Santa Catalina in Palma de Mallorca. Hier vind je verse groenten, fruit, vis en vlees. Ook kun je er terecht voor kleding en souvenirs.

9. Ga naar een concert

Mallorca heeft een bruisend muziekleven met veel concerten en festivals. Check van tevoren welke artiesten optreden tijdens jouw verblijf en boek kaartjes. Een aanrader is het Festival Park in de buurt van Palma, waar regelmatig grote namen optreden.

10. Ga uit in Palma

Palma de Mallorca heeft een levendig nachtleven met veel bars en clubs. Het beste uitgaansgebied is de Paseo Maritimo, waar je veel trendy clubs vindt. Een aanrader is Tito's, een van de bekendste clubs van het eiland.

Met deze tips ben je verzekerd van een onvergetelijk meisjesweekend op Mallorca. Geniet van de zon, het strand en de lokale cultuur en maak er samen met je vriendinnen een fantastische tijd van.