10 Must-See Bezienswaardigheden op het Eiland Mallorca

26 mei 2023
10 Must-See Bezienswaardigheden op het Eiland Mallorca

Mallorca is een prachtig eiland in de Middellandse Zee, gelegen ten zuidoosten van Spanje. Het is het grootste eiland van de Balearen en staat bekend om zijn idyllische stranden, levendige cultuur en adembenemende landschappen. In dit artikel worden 10 must-see bezienswaardigheden op het eiland Mallorca besproken, die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek.

1. Kathedraal van Palma (La Seu)

De Kathedraal van Palma, ook wel La Seu genoemd, is een prachtig gotisch bouwwerk gelegen in de hoofdstad van het eiland, Palma de Mallorca. Deze kathedraal is gebouwd tussen de 13e en 17e eeuw en is een van de hoogtepunten van de stad. Het indrukwekkende interieur, met zijn hoge gewelven en prachtige glas-in-loodramen, is zeker een bezoek waard.

2. Cap de Formentor

Cap de Formentor is een spectaculaire klif aan de noordelijke kust van Mallorca, bekend om zijn adembenemende uitzichten en kronkelende wegen. Dit punt wordt vaak "het ontmoetingspunt van de winden" genoemd, omdat de Tramuntana-bergketen en de Mediterrane Zee hier samenkomen. Het is een prachtige plek om te genieten van panoramische uitzichten en prachtige zonsondergangen.

3. Serra de Tramuntana

De Serra de Tramuntana is een bergketen langs de noordwestelijke kust van Mallorca en is een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Deze indrukwekkende bergketen biedt talloze mogelijkheden voor wandelen, fietsen en het verkennen van de traditionele dorpen van het eiland. Enkele van de mooiste dorpen in dit gebied zijn Valldemossa, Deià en Fornalutx.

4. Cuevas del Drach (Drakengrotten)

De Cuevas del Drach, of Drakengrotten, zijn een indrukwekkend grottenstelsel gelegen aan de oostkust van Mallorca. Deze grotten zijn een van de meest populaire toeristische attracties van het eiland en zijn bekend om hun indrukwekkende stalactieten en stalagmieten, evenals het grootste ondergrondse meer van Europa, Lago Martel. Een bezoek aan de Cuevas del Drach is een unieke ervaring die je niet mag missen.

5. Palma Aquarium

Palma Aquarium is een fantastisch zeeaquarium gelegen in de hoofdstad van het eiland en biedt een fascinerend inzicht in het onderwaterleven van de Middellandse Zee en andere oceanen. Met meer dan 700 verschillende diersoorten en een indrukwekkende haaienkuil is het aquarium een geweldige dag uit voor het hele gezin.

6. Castell de Bellver

Het Castell de Bellver is een prachtig kasteel gelegen op een heuvel met uitzicht op de stad Palma. Dit 14e-eeuwse kasteel heeft een unieke cirkelvormige structuur en biedt een prachtig uitzicht op de stad en de omliggende baai. Het kasteel is nu een historisch museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis van Mallorca.

7. Alcúdia

Alcúdia is een charmant stadje gelegen aan de noordoostkust van Mallorca, bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse stadsmuren en prachtige stranden. De oude stad van Alcúdia biedt een doolhof van smalle straatjes met traditionele stenen huizen en een levendige markt op zondag en dinsdag. Het nabijgelegen strand van Playa de Alcúdia is een van de mooiste stranden van het eiland.

8. Santuari de Lluc

Het Santuari de Lluc is een belangrijk bedevaartsoord gelegen in het hart van de Serra de Tramuntana. Dit eeuwenoude klooster wordt omringd door prachtige bergen en bossen en is een spiritueel toevluchtsoord voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Het klooster herbergt ook een interessant museum en biedt accommodatie voor bezoekers die willen genieten van de rust en sereniteit van deze prachtige plek.

9. Es Trenc-strand

Es Trenc is een van de meest beroemde en ongerepte stranden van Mallorca, gelegen aan de zuidoostkust van het eiland. Dit uitgestrekte, witte zandstrand wordt omringd door kristalhelder turquoise water en natuurlijke duinen, waardoor het een paradijs is voor zonaanbidders en natuurliefhebbers.

10. Valldemossa

Valldemossa is een pittoresk dorpje gelegen in de Serra de Tramuntana, omringd door prachtige bergen en groene valleien. Dit charmante dorp staat bekend om zijn geplaveide straatjes, traditionele stenen huizen en de historische Real Cartuja de Valldemossa, een voormalig kartuizerklooster waar de beroemde componist Frédéric Chopin ooit verbleef. Een wandeling door de smalle straatjes van Valldemossa is een betoverende ervaring die je niet mag missen.

Mallorca heeft zoveel te bieden, van prachtige stranden en indrukwekkende bergen tot fascinerende historische bezienswaardigheden en charmante dorpjes. Deze 10 must-see bezienswaardigheden geven je een goed idee van wat het eiland te bieden heeft, maar er is nog zoveel meer te ontdekken. Plan je bezoek aan dit prachtige eiland en geniet van alles wat Mallorca te bieden heeft.