10 adembenemende plekken op Mallorca die je niet mag missen

28 december 2023
10 adembenemende plekken op Mallorca die je niet mag missen

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen in Spanje, staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalheldere wateren en bruisende nachtleven. Maar het eiland heeft ook een verborgen schat: enkele van de meest fotogenieke plekken die je ooit zult zien. Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon graag mooie foto's maakt tijdens je vakantie, deze 10 plekken op Mallorca mogen niet ontbreken op je lijst.

1. Cap de Formentor

Gelegen in het noorden van Mallorca, biedt Cap de Formentor adembenemende uitzichten op de Middellandse Zee en de kliffen die uitsteken boven de azuurblauwe wateren. Het is vooral indrukwekkend bij zonsopgang of zonsondergang, wanneer de lucht in vuur en vlam lijkt te staan. Vergeet niet om je camera mee te nemen om deze magische momenten vast te leggen.

2. Serra de Tramuntana

De Serra de Tramuntana is een bergketen die door het noordwesten van Mallorca loopt. Hier vind je pittoreske dorpjes, steile kliffen en adembenemende uitzichten. Neem de tijd om door de smalle straatjes van Valldemossa te slenteren en geniet van het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee vanaf de top van de Puig de Galatzó.

3. Cala Deià

Cala Deià is een idyllisch strand gelegen in een kleine baai aan de westkust van Mallorca. Het kristalheldere water en de rotsachtige omgeving zorgen voor een perfecte achtergrond voor je foto's. Maak een wandeling langs de kustlijn en ontdek de vele verborgen hoekjes en fotogenieke plekjes.

4. Es Trenc

Es Trenc is een van de meest ongerepte stranden van Mallorca. Met zijn witte zand, turquoise water en duinen, doet het bijna denken aan een Caribisch paradijs. Ga vroeg in de ochtend om de drukte te vermijden en geniet van een rustig moment om je perfecte foto te maken.

5. Castell de Bellver

Het Castell de Bellver is een prachtig middeleeuws kasteel gelegen op een heuvel met uitzicht op de stad Palma. Het kasteel biedt een panoramisch uitzicht op de stad en de omliggende bergen. Ga naar het terras op de binnenplaats voor het beste uitzicht en maak een foto die je vrienden jaloers zal maken.

6. Coves del Drach

De Coves del Drach, ook wel bekend als de Drakengrotten, zijn een van de meest spectaculaire grotten op Mallorca. Met hun stalactieten, stalagmieten en ondergrondse meren, bieden ze een unieke setting voor adembenemende foto's. Maak een boottocht over het ondergrondse meer en laat je betoveren door de schoonheid van deze natuurlijke wonderen.

7. Colònia de Sant Jordi

Colònia de Sant Jordi is een klein vissersdorpje aan de zuidkust van Mallorca. Het heeft prachtige stranden, kleurrijke vissershuisjes en een pittoreske haven. Verken de smalle straatjes, maak een wandeling langs de promenade en geniet van het uitzicht op de boten die in de haven dobberen.

8. Mirador de ses Animes

De Mirador de ses Animes is een uitkijkpunt gelegen op een klif boven de stad Pollença. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op de stad, de vallei en de zee. Het is vooral indrukwekkend tijdens zonsondergang, wanneer de lucht in een prachtig kleurenpalet verandert.

9. Santuari de Lluc

Het Santuari de Lluc is een klooster gelegen in het hart van de Serra de Tramuntana. Het klooster is omgeven door rustige bossen en biedt een oase van sereniteit. Bezoek de prachtige kerk, maak een wandeling door de tuinen en geniet van het uitzicht op de omliggende bergen.

10. Port de Sóller

Port de Sóller is een charmant vissersdorpje gelegen aan de westkust van Mallorca. Het heeft een schilderachtige haven, kleurrijke huizen en een prachtig strand. Neem de historische tram naar het nabijgelegen dorpje Sóller en geniet van de rit door de sinaasappelboomgaarden.

Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon graag mooie foto's maakt tijdens je vakantie, deze 10 plekken op Mallorca bieden een overvloed aan fotogenieke mogelijkheden. Vergeet niet om je camera mee te nemen en laat je betoveren door de schoonheid van dit prachtige eiland.